Zkušenosti pro obranu Slovanu! Posílí ji kapitán Kadaně

Foto: slovanusti.cz

Další jméno na soupisce pro sezonu 2021/22 hlásí prvoligové Ústí nad Labem. Defenzivní val Severočechů vyztuží Jakub Trefný, který přichází z konkurenční Kadaně.

Klub o transferu informoval na svých webových stránkách. 

„Jsem rád, že mě Slovan oslovil a moc se na novou sezonu těším," říká na webu slovanusti.cz čtyřicetiletý zadák. 

„Bude to pro mě nová zkušenost a snad se i dobře uvedu. Většinu kluků z kabiny znám, teď už jen pořádně potrénovat a připravit se na sezonu," dodává Trefný. 

Zkušený obránce je odchovancem lounského hokeje, během mládežnických let se ale přesunul do Litvínova. Mezi seniory debutoval za prvoligový Chomutov, v dresu chemiků si připsal jeden extraligový start. 

Dalších zhruba osm let své kariéry spojil s Chomutovem. Mezi roky 2010 až 2012 nastupoval převážně za Kadaň, od té doby pravidelně pendloval mezi oběma kluby. 

„Bude to pro mě nová zkušenost a snad se i dobře uvedu. Většinu kluků z kabiny znám."

S Piráty si mimo jiné zahrál extraligu, v nejvyšší soutěži naskočil včetně baráží do 109 zápasů. Krátce hájil také barvy Karlových Varů. 

Po chomutovském sestupu v roce 2019 se znovu vrátil k Trhačům, za které odehrál poslední dvě sezony a patřil mezi nejdůležitější kadaňské hráče. 

Na dresu nosil kapitánské céčko a byl mentorem pro mladé hráče. Kromě toho zejména v ročníku 2019/20 hodně přispěl i co se týče produktivity. 

Ve čtyřiceti letech stále nemá dost a kariéru si prodlouží o několik desítek kilometrů jinde. A s největší pravděpodobností může atakovat bájnou tisícovku utkání v první lize. 

Foto: Dalibor Kachlík, skkadan.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz