Zkušenost pro defenzivní řady. Kladno má extraligovou posilu

Foto: hcmotor.cz

Zkušený obránce Jakub Suchánek se po konci v extraligových Českých Budějovicích stěhuje do Chance ligy, na spolupráci se dohodl s Kladnem. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Mám za sebou první trénink a jsem spokojený. Vypadá to, že je tady skvělá parta kluků, moc hezky mě přivítali,“ hlásí 36letý zadák, jenž v letošním ročníku nastupoval v extralize za Motor. Za 21 duelů nasbíral sedm kanadských bodů (2+5) a pět plusových v bilanci +/-.

Nedávno ale nesouhlasil se snížením platu a na jihu Čech skončil. „Věci se pak daly rychle do pohybu, s agentem jsme byli na angažmá v Kladně rychle domluveni,“ hlásí vytáhlý hokejista, od nějž si kladenští trenéři jistě slibují poctivou a tvrdou hru směrem dozadu.

„Hraju vždy to, co mi řekne trenér. Vzhledem k mým fyzickým proporcím se však snažím hrát hlavně tvrdě a rád bych přispěl i třeba nějakým tím gólem či bodem. Důležité ale je, abychom dělali dobré týmové výsledky, aby sezona byla co nejdelší a zdařilá,“ přeje si.

Jakub Suchánek si už v Kladně zahrál pár přípravných utkání, psal se rok 2006. „Odehrál jsem tenkrát za Kladno asi čtyři zápasy a dokonce si pamatuju, že jsem dal i jeden gól. Já jich totiž zase tolik nedal, takže není příliš těžké si ho vybavit,“ usmívá se zkušený bek.

Tomu se na úzkém kladenském ledě nehrálo úplně nejlíp. Věří však, že se to nyní změní. „Jako soupeř jsem s tím měl vždycky problém, nemohl jsem si na to dobře zvyknout. Teď ale budu mít více času na adaptaci a myslím, že by mi to mohlo i vyhovovat,“ pokyvuje.

Suchánek by mohl za Rytíře nastoupit už ve středu, kdy od 18 hodin hostí Litoměřice. Chance liga pro něj rozhodně není cizí, v minulosti v ní odehrál už 310 zápasů s bilancí 21+75 – zahrál si za Olomouc, Kadaň, Ústí nad Labem, Most, České Budějovice a Jihlavu.

Soupiska Rytířů Kladno

Brankáři:
Adam Brízgala, Andrej Košarišťan, Petr Jiroušek, David Stahl.

Obránci:
Martin Kehar, Zach Frye, Vselovod Sorokin, Jakub Štochl, Josef Zajíc, Matyáš Zelingr, Ondřej Mikliš, Jiří Ticháček, Ladislav Funk, Stěpan Zacharčuk, Jakub Suchánek.

Útočníci:
Tomáš Plekanec, Jaromír Jágr, Vítězslav Bílek, Štěpán Bláha, Tomáš Guman, Jakub Hajný, Nicolas Hlava, Adam Kubík, Antonín Melka, Tomáš Pitule, Marek Račuk, Šimon Jelínek, Matyáš Filip, Rostislav Marosz, Tomáš Urban, David Routa, Matyáš Šapovaliv, Tomáš Bernat, Patrik Machač.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz