Žihadla hlásí posily. Pomůže brankář ze Zlína a útočník s arménskými kořeny

Foto: Jíří Zaňát, hokej.zlin.cz

30. října 2019, 14:09

Pavel Mandát

Žihadla hlásí další řez do svého kádru. Na Vysočinu přichází brankář Michal Kořének a útočník Norair Hovsepjan. Oba by měli poslednímu týmu skupiny Východ pomoci už na ledě Hodonína.

Vedení hokejových Moravských Budějovic reaguje na neuspokojivé výsledky dalšími změnami ve svém kádru. Celek z Vysočiny tentokrát oznámil angažování dvou nových jmen, ta by měla zvýšit celkovou konkurenceschopnost aktuálně posledního týmu skupiny Východ.

Prvním z nich je brankář Michal Kořének. Devatenáctiletý maskovaný muž patří do mládežnické líhně zlínských Beranů, kde také prošel naprostou většinou juniorských kategorií. První stopu v seniorském hokeji zanechal během ročníku 2017/2018, tehdy naskočil do dvou střetnutí v dresu Valašského Meziříčí. O rok později odchytal tři zápasy za hodonínské Drtiče. V Moravských Budějovicích tak půjde o jeho třetí druholigové angažmá. Jak dlouhé bude, se zatím neví. Jisté je to, že Kořének vypomůže Žihadlům na ledě Hodonína.

Značnou část letošní sezony přitom strávil coby brankář zlínské juniorky. V letních přípravných zápasech ovšem dostal příležitost i v seniorském týmu Beranů. Nastoupil do dvou přípravných utkání proti Olomouci.

Druhým novým jménem na soupisce trenéra Miroslava Vybírala je pětadvacetiletý útočník s arménskými kořeny Norarir Hovsepjan. To je už poměrně známé hokejové jméno. Hbitý hokejista prošel kladenskými mládežnickými výběry. Vyzkoušel si ruskou MHL. V ní nasbíral během 49 zápasů 28 kanadských bodů (10+18).

Následně se přes krátké epizodní příběhy v pražské Kobře a Hodoníně dostal až do země svého původu. V arménském klubu Aratrat Jerevan, který v tu dobu hrál druhou nejvyšší běloruskou soutěž, patřil po dvě sezony k nejproduktivnějším hokejistům.

Loni v létě ohlásil svůj návrat do Česka. Stal se jedním hlavních trumfů tehdejšího druholigového nováčka z Orlové. Během 32 utkání si na severu Moravy připsal 21 kanadských bodů (6+15).

Po zmizení Orlové z druholigové mapy zahájil přípravu na letošní ročník v pražské Slavii. Do kádru týmu z hlavního města se však neprosadil, a tak odstartoval sezonu v Řisutech, kde si v 11 zápasech připsal 7 kanadských bodů (3+4).

Nyní posílí Moravské Budějovice.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz