<

Že budeme v tabulce tak vysoko, to jsem vůbec nečekal, tvrdí prostějovský Michal Černý

I když prostějovští hokejisté odjeli z Lapače s porážkou, předvedli ve Vsetíně rychlý, otevřený hokej. Diváky mohl potěšit vynikající výkon Pavla Kumstáta, nejlepšího muže na ledě, a také skutečnost, že hostující fanoušci nezapomněli na Adama Mikšovského, který vloni ještě oblékal dres Jestřábů, a po utkání jej vyvolali a pozdravili. Ocenit mohli i další bodový zápis Michala Černého. Nejproduktivnější hráč východní skupiny 2.ligy totiž připravil obě branky hostí.

Po dvou třetinách vedl Prostějov o gól, ale v závěrečné části třikrát inkasoval a ztratil naději na bodový zisk. Přesto do vyřazovacích bojů nastoupí velmi pravděpodobně ze třetí příčky.

Michale, co se stalo, že jste ve třetí části třikrát inkasovali?
"Nerad si stěžuji na rozhodčí, ale dneska nás jednoznačně zařízl. Vylučoval za fauly, které nebyly a domácí trestal, až když vedli 4:2. Nerad se na to vymlouvám a o rozhodčích se vůbec nebavím, ale tak to dnes prostě bylo. No a když jsme prohrávali, už na to měla vliv i naše nedisciplinovanost."

Zatímco druhá liga šla v posledních letech výkonnostně hodně nahoru, o rozhodčích se to říci nedá, že?
"S tím naprosto souhlasím. Jsou to alibisti, nepískají to, co by měli. Navíc už se k nim přidávají i čároví. To je další problém. Když něco nevidí, tak si to často vymyslí. Podle mne to dneska všichni tři nezvládli. Ale na druhou stranu je pravda, že za stavu 2:4 jsme nedokázali udržet nervy na uzdě."

Prostějov je letos schopen porazit kohokoli, ale vzápětí s kýmkoli prohrát. Jak si to vysvětlujete?
"Máme tady hrozně moc mladých kluků. Oni ještě nedokážou hrát každý zápas na sto procent a plnit trenérovy pokyny. Možná jsou přemotivovaní, snaží se dát do utkání všechno, neudělat chybu. Z toho pak někdy udělají takovou, jakou neuvidíte ani u juniora."

Je to případ utkání v Opavě, kde jste vedli 6:0 a nakonec prohráli?
"Já vím, že každý za tím hledá něco jiného. Bohužel jsem v tom utkání hrál… Vedli jsme, najednou jsme dostali tři rychlé branky a položili jsme se. Během dvou minut přišly další dvě a bylo hotovo. Takový sport někdy je. Stalo se, všechny nás to mrzí. Blbce jsme udělali ze sebe sami."

Prostějov hraje hokej, na který se dá dívat. Vy máte problémy spíš s mužstvy, které příliš netvoří?
"No vidíte, a mně se třeba zrovna proti Opavě hraje dobře, sedí mi. Je pravda, že dáváme spoustu gólů, ale také jich hodně dostáváme. Hrajeme se všemi otevřený hokej."

Vy máte letos vynikající sezonu. Překonal jste hranici padesáti bodů, dneska jste přidal další dva. Čím to je?
"To se mi těžko hodnotí. Každopádně jsme si sedli v lajně. S Davidem Šebkem i Davidem Zacharem, místo kterého teď hraje Martin Kryl, jsme si řekli, co budeme hrát. V zápasech to plníme, dokážeme si vyhovět. Kluci vědí, že nejsem žádný sobec a puky jim rozdávám. Když pojedu sám na bránu, radši nahraju. Zatím nám to vychází. Všichni tři jsme už udělali dost bodů. Z tohoto pohledu je to super sezona. No a z pohledu tabulky je třetí místo taky výborné. Kdyby mně to někdo řekl před sezonou, myslel bych si, že to ani náhodou. Odešlo nám dost zkušených hráčů, doplnili jsme to mladými, a takové výsledky jsme nečekali."

Do play off nastoupíte zřejmě z třetího místa. Máte nějakého soupeře, se kterým byste se chtěli střetnout?
"To je úplně jedno. Pro nás je důležité, že začneme doma. První kolo chceme udělat, to znamená, že musíme porazit kohokoliv, kdo na nás vyjde. Zkusit to, co vloni, kdy jsme v semifinále potrápili Havířov na pět zápasů. I letos bychom chtěli jít co nejdál. Kvůli tomu to hrajeme. Ale je to sport a když vypadneme, taky se nic neděje."

Mezi hokejisty jste znám pod přezdívkou Benzín. Jak jste k ní přišel?
"Tu jsem zdědil po tátovi, který taky hrál hokej. Kdysi ho trénoval pan Sršeň starší no a otec někdy v průběhu letní přípravy nebo v nějakém zápase řekl, že nemůže, že mu došel benzín. Od té doby mu tak říkali no a já jsem to po něm podědil."

Foto: www.lhkjestrabi.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz