Žďár vyjel na led i s Heinrichem. Jak vypadá aktuální kádr?

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

Druholigové Plameny v pondělí odstartovaly přípravu na ledě. Novému trenérovi Radku Hamanovi se hlásila dvacítka hráčů včetně výrazné posily Aleše Heinricha.

Jednadvacetiletý útočník byl minulý týden na zkoušce v Porubě, nakonec ale bude pokračovat ve druhé lize. 

Heinrich má za sebou premiérovou sezonu mezi muži. Rozdělil ji mezi Pelhřimov (14 utkání, 4+9) a Moravské Budějovice (34 zápasů, 13+14), kterým pomohl až do superfinále. Z dřívějška má zkušenosti z mládežnických reprezentací.

Oproti předešlému ročníku nepokračují nejproduktivnější obránce Jakub Peslar (nově Opava) či útočníci Ondřej Stehlík, Martin Kuřítko, Jakub Kadlec nebo Lukáš Krupka.

„Kdybychom v sezoně hráli na tři lajny, tak s tím nemám žádný problém. Beru to jako fakt a musíme s tím pracovat," říká pro klubový web o užším kádru trenér Haman.

„Kdybychom v sezoně hráli na tři lajny, tak s tím nemám žádný problém."

Plameny se musejí vyrovnat s odchodem generálního partnera – firmy Cooper-Standard. „Dali jsme si za úkol pokusit se tuhle díru zacelit," uvedl v rozhovoru pro hokejzr.cz obchodní manažer Aleš Koželuh. „V současné době jsme zhruba na polovině. Samozřejmě by to mohlo být lepší, ale také mnohem horší. Jde vidět, že hokej ve Žďáře má velkou tradici a lidem není osud Plamenů lhostejný."

Udrží se Žďár nad Sázavou mezi druholigovou špičkou, nebo ho čeká pád do středu tabulky?

„Tato sezona bude velmi těžká, protože budeme hrát skupinu Východ, ve které jsou týmy pracující s několikanásobně vyššími rozpočty," uvědomuje si Koželuh. „Holt se budou muset kluci ze Žďáru, kteří mají sport jako koníček, pořádně porvat s profíkama, kteří se hokejem živí."

Aktuální kádr SKLH Žďár nad Sázavou

Brankáři: Jiří Sláma, Jan Čáp.

Obránci: Martin Pleva, Josef Kolda, Martin Lojek, Aleš Koželuh, Jiří Kališ.

Útočníci: Lukáš Bureš, Ondřej Kovářů, Tomáš Chlubna, Jan Wasserbauer, Luboš Kunstmüller, Marek Prokš, Martin Gregar, Aleš Heinrich, Jan Šimon, Jakub Nečas, David Pazourek, Lukáš Jícha, Slavomír Kadleček, Dominik Adam.

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz