Zase ty chyby, štve Stránského. Ale jsem pozitivní, budeme makat!

Foto: Martin Voltr

Třikrát se v semifinálové sérii dostali do vedení. A třikrát ho ztratili. Oceláři se tak s Mladou Boleslaví budou přetahovat až do úplného konce. „Musíme být koncentrovaní šedesát minut. Když to děláme, nemáme problém,“ nabádá Matěj Stránský.

Třinec v šestém zápase vůbec poprvé nešel do vedení. Po vyrovnání ve druhé třetině byl ale na koni a zdálo se, že v příštích minutách by mohl sérii rozhodnout. Jenže osudová chyba ve vlastní přesilovce, kterou potrestal Pavel Kousal, ho stála zápas.

Matěji, co podle vás rozhodovalo tentokrát?
Myslím, že nástup jsme neměli špatný. První gól byla trošku moje chyba, nezblokoval jsem střelu, takže to asi beru na sebe. Potom jsme zase udělali dvě chyby, které se pořád opakují, a dostali dva góly. Ve druhé třetině jsme si to prohráli, můžeme se tlouct do hlavy. Pořád ale máme ještě jeden zápas, abychom postoupili do finále.

Přesilové hry patří mezi vaše velké přednosti, ale teď jste v nich dostali dva góly. Myslíte si, že už je má soupeř přečtené?
Spíš si myslím, že to bylo o exekuci přihrávek. Házeli jsme to po sobě, měli jsme tam hodně nepřesností. To musíme určitě zlepšit: Trochu to zjednodušit a víc střílet, protože střel jsme měli opravdu málo. Přesilovky v play off vyhrávají zápasy a my v nich musíme být lepší. Nebylo to ono a nesmí se to opakovat.

„Myslím, že každý kluk, co tady u nás je, se s tím popere a udělá maximum pro to, aby se vyhrálo.“

I ze stavu 1:3 jste se ještě vyhrabali a snížili. Věřili jste, že to otočíte?
Chtěli jsme hrát až do konce naplno a když jsme dali ten gól na 3:2, pořád jsme věřili, že to můžeme dorovnat. V power-play šest na čtyři jsem možná trochu uspěchal nahrávku, i když jsem tam Havrana (Petra Vránu) viděl. Odrazilo se to přímo k jejich hráči a potom už jsme ho nestihli dojet, udělali jsme faul a rozhodčí uznal gól. Jak říkám: Exekuce přihrávek by měla být lepší.

Čím si vysvětlujete, že v sérii po vaší výhře pokaždé Boleslav srovná a nedokážete ji sestřást?
Je to o tom, že se pořád opakují ty stejné chyby. Dostáváme velmi podobné góly po individuálních chybách, kterých se musíme vyvarovat. Když je neuděláme, vyhrajeme. Když ano, většinou prohrajeme. Musíme být koncentrovaní šedesát minut. Když to děláme, nemáme problém. Takhle se musíme nastavit na sedmý zápas.

Jakou máte vy osobně se sedmými zápasy zkušenost?
Já jsem hrál sedmý zápas jenom jednou a vyhrál jsem ho. Takže doufám, že v tom budu pokračovat, a udělám pro to všechno.

Nebojíte se, že jako favorit teď budete pod tlakem a mohlo by vás to znervóznět?
Je to sedmý zápas, je to hokej a stát se může cokoli. Každý musí odevzdat sto deset procent. Jestli tam bude nějaká nervozita, tak je to možné. Myslím, že každý kluk, co tady u nás je, se s tím popere a udělá maximum pro to, aby se vyhrálo. V tomhle jsem pozitivní. Budeme makat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz