<
  • Česká pojišťovna play off
  • 20.3.2011 18:10
  • Semifinále 2. kolo
  • stav série 1:1

Pardubice vrátily domácím úvodní porážku, Vítkovičtí se o vyrovnání snažili marně

20. března 2011, 19:52

ČTK

V sestavě hostů se neobjevil od začátku útočník Kůrka, místo kterého dostal příležitost Radil. Do první šance se dostal ve třetí minutě vítkovický kapitán Burger, který po Káňově přihrávce vypálil z mezikruží do hrudi gólmana Růžičky. Domácí pak dvakrát zahrozili i při svém oslabení. V sedmé minutě na druhé straně nepřekonal zblízka Málka útočník Kolář. V následných minutách se ale stupňoval nápor Vítkovic a gólman Růžička měl plno práce. Neuspěli Vosátko, Klimek, Pohl, při přesilovce prověřil pardubického gólmana Vrána.

Vzápětí po špatné rozehrávce domácích ujel v oslabení Somík, ale s blafákem do bekhendu na Málka nevyzrál. Také domácí mohli při přesilovce soupeře otevřít skóre, když po srážce Klimka s Růžičkou za brankou nestihl zakončit do prázdné klece Vrána. Vedení se ujaly Pardubice. Po Nakládalově střele se trefil z levého kruhu 29 vteřin před pauzou kapitán Koukal a Málek tak poprvé v sérii inkasoval.

I vstup do druhého dějství vyšel Východočechům. Po vhazování vystřelil za pravým kruhem Píša a po 75 sekundách hry zvýšil na 2:0. Pak se hosté ubránili při trestu Buchteleho, ale při Pineaultově vyloučení se Vítkovice dočkaly. Po Burgrově přihrávce se trefil z pravého kruhu kanonýr Ujčík.

Nešťastná vyhození kotouče mimo hřiště Pineuaulta a Kaberleho nabídla domácím na 94 vteřin početní výhodu pěti proti třem, ale hosté velkému tlaku odolali. Následně po průniku po levé straně těsně minul vzdálenější tyč Pohl. Před pauzou se dostali do velkého náporu hosté, ale útočník Kolář ztroskotal na Málkovi, následně přestřelil znovu on i bek Píša.

V závěrečném dějství nasadil trenér Jandač zpět Kůrku za Radila a novic na ledě se dostal hned do dvou šancí, Málek jeho pokusy kryl. Vyrovnat mohli v 46. minutě Káňa a hlavně Ujčík, ale neusměrnil puk u levé tyče.

Rostoucí snahu o vyrovnání uťal v 50. minutě Starý, který se protlačil středem hřiště mezi beky před Málka, jenž jeho první pokus vyrazil, ale napodruhé inkasoval. Domácím se podařilo 27 sekund před koncem v power play díky Ujčíkovi snížit.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Odehráli jsme výkonem velice dobrý zápas, možná jeden z nejlepších, které jsme tady hráli. Bohužel nás srazil konec první třetiny a začátek druhé třetiny. Výborné bylo, že jsme se z toho dokázali dostat a dali jsme kontaktní gól na 1:2. Měli jsme spoustu šancí a velkou převahu, ale bohužel jsme druhý kontaktní gól dokázali dát až 27 sekund před koncem zápasu a to už nestačilo."

Josef Jandač (Pardubice): "Měli špatný začátek a postupně se naše hra nijak nezlepšovala. Jako jsme měli v sobotu šance a neproměnili je, pak Vítkovice daly gól, tak nám se to povedlo dneska přesně obráceně. Byla to pro nás klíčová situace. Druhý takový moment byl, že jsme ustáli dlouhé oslabení tři proti pěti. Když jsme ve třetí třetině odskočili na dva góly, tak jsme se snažili výsledek držet a pak jsme to ubránili. Soupeř naštěstí dal druhý gól pozdě. Vítězství jsme hodně ubojovali, v porovnání se včerejškem jsme zlepšili nasazení. Ve druhé třetině jsme měli zbytečně moc vyloučení."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz