• Česká pojišťovna play off
  • 23.2.2011 18:15
  • Předkolo 1. kolo
  • stav série 1:0

Slavia otočila duel s Karlovými Vary a zvítězila v nájezdech

23. února 2011, 20:39

ČTK

Hostující Západočeši vstoupili do zápasu před velmi spoře zaplněnými tribunami o něco lépe a již na začátku šesté minuty šli do vedení. Klíma se snadno protáhl do šance, jeho první pokus sice ještě dokázal Kopřiva ve slávistické brance zlikvidovat, ale na dorážku byl už krátký.

Pražané měli velkou šanci hned po minutě vyrovnat, když Vondrka prodloužil puk na rozjetého Sklenáře, toho zahákoval Zaťovič a sudí bez otálení nařídili trestné střílení. Sklenář při něm zkusil střelu, jenže gólman Mensator jeho pokus vykryl.

V začínající osmé minutě vylekal Mensatora jeho spoluhráč z obranných řad Sloboda, když sklepl kotouč do brankářova protipohybu, ten ovšem stihl zareagovat betonem. Energie poté dokázala udeřit podruhé, když už po 11 vteřinách potrestala Jelínkův prohřešek proti pravidlům. Skuhravý našel na brankovišti nepokrytého Kumstáta, jenž měl snadný úkol a zvýšil.

Jen 31 sekund před první přestávkou ale vrátil Slavii do hry Vašíček, když také v početní výhodě nekompromisně uklidil za Mensatora puk odražený od zadního hrazení.

V úvodu druhé části měli Karlovarští převahu zásluhou dvou po sobě jdoucích přesilovek při vyloučeních Kadlece a Vondrky, ale Kopřiva výbornými zákroky při několika šancích Energie držel pouze jednogólové manko. V 28. minutě pálil bez přípravy z prostoru kruhů Zaťovič, Kopřiva puk vyrazil ramenem.

Vzápětí jelo na osamoceného Krejčíka sehrané karlovarské duo Kumstát - Skuhravý, přičemž Kumstát zkusil štěstí v koncovce sám, ale Kopřivu nepřelstil. Netrvalo ovšem dlouho a Kumstát si svým druhým zásahem v utkání spravil chuť, když převzal puk od Košťála, dostal se přes Krejčíka až před Kopřivu a se štěstím po lede procedil puk za jeho záda.

Na začátku třetího dějství dohrávali slávisté většinu přesilovky ze závěru druhé třetiny a zásluhou Jelínkovy dorážky ji dokázali zužitkovat. Snížení bylo pro domácí obrovskou vzpruhou, Slavia ožila, zvýšila svůj tlak a dostávala se do šancí, jimž ovšem dlouho úspěšně čelil Mensator. V 49. minutě přečkal se štěstím bez úhony i Doležalovu teč, po níž zamířil kotouč jen těsně mimo branku.

Jen krátce nato už se však Pražané radovali z vyrovnání. Mladý bek Krejčík využil Mensatorova zakrytého výhledu a trefil se přesně k tyči - 3:3. V otevřené partii závěrečných minut základní hrací doby měli šance hráči obou týmů, ale gólmani rozhodnutí odmítli.

V prodloužení mířil Skuhravý při dorážce Kumstátovy rány pouze do boční sítě, na druhé straně po Mensatorově chybě doklepával Pospíšil pod tělem hostujícího gólmana jen do tyče. Minutu a půl před vypršením nastavené desetiminutovky mohl rozhodnout opět Pospíšil, jenže tváří v tvář Mensatorovi poslal svůj bekhendový blafák mimo tyče.

Nájezdy zahájil gólem Svoboda, Kumstát, Micka a Nosek vzápětí neuspěli, takže Krenželokův další zásah rozhodl o výhře Pražanů.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Prvních čtyřicet minut jsme se nemohli dostat do tempa, vůbec jsme nebyli schopní hrát tu hru, kterou teď praktikujeme. Zaplaťpánbůh jsme snížili na konci první třetiny, čímž jsme se dostali do zápasu, a díky povedené hře ve třetí třetině, kdy jsme již hráli vabank, stáhli hru na tři pětky a neměli co ztratit, jsme to dotáhli do prodloužení. Na penalty jsme byli šťastnější."

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): "My jsme ten tlak Slavie čekali v první třetině, přišel až ve třetí a tam nás Slavia dostávala pod obrovský tlak. Myslím, že v tom utkání byly klíčové dva momenty. Závěr první třetiny, kdy jsme za stavu 2:0 nechali Slavii snížit na 2:1, a pak závěr druhé třetiny, kdy jsme udělali zbytečný faul po buly v útočném pásmu. Pustili jsme tam domácí do třetiny a zbytečným zákrokem jim nabídli přesilovku, z které pak pramenil gól na 3:2. Vyrovnání pak přišlo dost šťastně, ale Slavia tam znovu udělala velký tlak. Dnes byla ve finále šťastnější a lepší na nájezdy, zítra hrajeme znova."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz