• Tipsport extraliga
  • 2.1.2011 17:30
  • 36. kolo

Plzeň zaváhala s poslední Mladou Boleslaví, podlehla jí 2:4

2. ledna 2011, 19:24

ČTK

Do branky domácích po dvouzápasové pauze opět nastoupil Hanuljak, který má vyřízený střídavý start z Chomutova. Ani on však nedokázal napravit zaváhání plzeňské defenzívy v deváté minutě, kdy Lehikoinen svůj pohodlný postup k jeho kleci zakončil přesnou střelou. Hanuljakova malá znalost ledové plochy plzeňské ČEZ arény vedla o čtyři minuty později k druhé trefě Mladé Boleslavi, když po nečekaném odrazu kotouče od zadního mantinelu pohodlně skóroval do prázdné branky Nouza.

Až poté, ve snaze o obrat v utkání, zatlačili domácí svého soupeře do hluboké defenzívy. Přesto mohli hosté získat třígólový náskok, Divíškovu přesilovkovou dorážku ale stihl zastavit Hanuljak. Lépe vyšla početní výhoda tři minuty před první sirénou domácím. Vlasákovo bekhendové nahození totiž jinak spolehlivě chytajícímu Schwarzovi propadlo mezi betony do sítě.

Od prostřední části začal plzeňský kouč Jelínek nasazovat kapitána Straku ve dvou útocích a do utkání nasadil také Martina Heřmana. Mladý útočník mohl během svého prvního střídání vstřelit gól, dorážku do odkryté branky mu však překazil nedovolený zákrok. V následné přesilovce přihrál při přečíslení dvou na jednoho Straka Vlasákovi, tomu však v zakončení za již překonaného Schwarze zabránil neposedný kotouč. Za chvíli už nejproduktivnější hráč soutěže vypálil z levého kruhu důrazně, ale strážce hostující klece dokázal pohotovým skluzem proti jeho střele zakročit.

Ve 32. minutě se blýskl také Hanuljak, když po ojedinělém brejku Mladé Boleslavi zastavil skvěle lapačkou dorážku Vrbaty z bezprostřední blízkosti. Šikovný forvard Středočechů se ale v závěru druhé třetiny dopustil dvou faulů najednou. Indiáni dokázali záhy čtyřminutovou přesilovou hru přetavit ve vyrovnání, poté co Hanzlíkovu střelu od modré čáry nadvakrát dotlačil do branky Kovář.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky se domácí až příliš tlačili do ofenzívy a hosté dvakrát nebezpečně zahrozili. Štefankův tvrdý pokus mířil jen těsně vedle a Machova Hanuljakem ztlumená střela se otřela o brankovou konstrukci. Jinak se hosté spoléhali na poctivou hru směrem dozadu. Jak ji překonat ukázal rychlým průnikem po křídle Heřman, jeho tvrdá střela však skončila na levé tyči.

Rostoucí nervozity na holích domácích hráčů využil po vyhraném vhazování v útočném pásmu nekrytý Gajovský k vítězné trefě. Definitivní zmar Plzně korunovalo další zaváhání první pětky ve středním pásmu necelé dvě minuty nato, po kterém ze samostatného úniku upravil Boháč na konečných 2:4.

Hlasy trenérů po utkání:

Milan Razým (Plzeň): "Dnes jsme odehráli nepovedené utkání jako tým. Jak jsme ho špatně začali, tak jsme ho také skončili. Celkově jsme se zápasem vyloženě protrápili. V některých momentech měla Boleslav i štěstí, ale to přeje připraveným a to soupeř byl. Vyhráli zkrátka zaslouženě, protože byli lepší v osobních soubojích i bruslení. Dnes jsme se mohli výhrou k desátému místu dotáhnout na šest bodů, ale bohužel jsme opět selhali. Klíčoví hráči jsou už z té situace více unaveni psychicky než fyzicky."

Miloš Holaň (Mladá Boleslav): "Odehráli jsme dnes velice dobré utkání, za což jsem už hráče pochválil. Zápas jsme zahájili aktivně, čímž jsme domácí tým viditelně zaskočili. Do vedení 2:0 jsme sice šli i s notnou dávkou štěstí, ale to se od nás na druhou stranu zase v minulých zápasech několikrát odvrátilo. Za nerozhodného stavu po dvou třetinách jsme nastoupili do té třetí s vidinou zisku alespoň jednoho bodu. Naším jediným cílem v sezoně totiž zůstává se bodově dotáhnout na Kladno a tomu jsme se po dnešku zase přiblížili. Ve třetí třetině jsme si to ohlídali zezadu a nakonec i zaslouženě vyhráli. Jedinou kaňkou našeho dnešního výkonu tak jsou zranění dalších dvou hráčů - Barneyho a Macha."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz