• Tipsport extraliga
  • 31.10.2010 17:30
  • 17. kolo

Mladá Boleslav prolomila sérii bez gólu a porazila Jihočechy

31. října 2010, 19:46

ČTK

Hned v prvních vteřinách utkání se do šance řítil hostující Mikeska, ale na Schwarze v domácí kleci nevyzrál. To bylo také nadlouho jediné ohrožení domácí branky z budějovické strany. Naopak to byl domácí celek, který začal i díky vyloučeným hostujícím hráčům diktovat tempo.

Nejprve se v dobré pozici zastřeloval Matějovský, jehož střela ještě letěla vysoko nad budějovickou klec. V 5. minutě už se ale domácí celek radoval ze vstřelené branky po dlouhých 275 minutách. Šťastným střelcem se stala staronová posila v útoku Padělek.

Domácí po vstřeleném gólu ještě více ožili a v 13. minutě se radovali z druhé branky. Před gólmanem Kovářem byl faulován Bahenský, kterému se ovšem v poskytnuté výhodě podařilo vleže propasírovat kotouč pod budějovickým gólmanem.

Středočeši dále působili svěžejším dojmem než hosté, ale do šaten šel nakonec pouze s jednogólovým náskokem. Za hosty snížil necelé tři minuty před úvodní sirénou útočník Kašpařík. Jeho ránu sice gólman Schwarz chytil do lapačky, ale po shlédnutí rozhodčím u videa se ukázalo, že to bylo až za brankovou čárou.

V prostředním dějství hosté hru vyrovnali a místy působili i sehranějším dojmem, než domácí tým, doplněný o tři nové hráče. Přesto se boleslavští hráči snažili a několikrát prověřili pozornost Jakuba Kováře, který ovšem stejně jako domácí brankář Schwarz v druhé dvacetiminutovce nekapituloval.

Nakonec se ukázalo, že o výsledku rozhodla úvodní třetina utkání a v ní lepší střelecká potence domácího týmu. V posledním dějství se totiž diváci opět branky nedočkali. Hrál se sice rychlý a zajímavý hokej, ovšem recept na oba gólmany hráči Boleslavi ani Budějovic nenašli.

Domácí přitom ke skórování měli mnoho možností, neboť hráči Mountfieldu se nechali v závěrečné části často vylučovat a téměř polovinu třetiny odehráli domácí o jednoho nebo dva hráče v poli navíc. Domácí tým tak po dlouhé odmlce slavil tříbodové vítězství, byť nejtěsnějším výsledkem.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloš Holaň (BK Mladá Boleslav ): "V první řadě chci poděkovat hráčům a divákům, jak v tomto utkání při nás stáli. Všichni hráči podali výborný výkon. Nebylo to lehké utkání proti tak skvělému mužstvu, které sem přijelo. Náš výsledek, který jsme dlouho potřebovali, byl podpořený výbornou hrou odzadu a výkonem Marka Schwarze."

Milan Kupka (HC MOUNTFIELD): "My jsme si tento zápas prohráli hned na začátku. Domácí nám dali dvě rychlé branky a nám se po zbytek utkání nepovedlo náskok dohnat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz