• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 8.3.2009 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:1

Plzeň doma zdolala Pardubice 2:1 a ujala se vedení v sérii

8. března 2009, 18:53

ČTK

Plzeň nastoupila v sestavě i s devětatřicetiletým obráncem Jaroslavem Nedvědem, který naposledy hrál extraligu v prosinci 2007 v dresu Sparty a Lasselsberger si jej zapůjčil z prvoligového Berouna. Naskočil sice také bek Smrek, který nedohrál čtvrteční duel v Pardubicích, ale dnes musel také v první třetině odstoupit. Mimo hru zůstal útočník Kracík.

Domácím se naskytla hned po 62 vteřinách přesilová hra po vyloučení Starého, ale gólman Lašák plzeňskému tlaku odolal. Stejně tak i při další oslabení po Divíškově trestu, které na sedm vteřin nabídlo Západočechům i výhodu pěti proti třem. Vedení se dočkali při další početní výhodě, tentokrát však pardubické.

Vyloučený Kubalík sledoval, jak nejdříve po odrazu puk od sudího Mikuly z dobré pozice bekhendem minul pardubický Cetkovský, pak už se v 8. minutě domácí radovali. Straka viděl na pravé straně rozjetého beka Cartelliho, který přesnou ránou zpoza kruhu pro vhazování nedal pardubickému brankáři šanci. V dalším střídání Straka uvolnil Vlasáka, jehož střelu Lašák jen se štěstím ztlumil.

Bez práce ale nebyl ani domácí Chábera, jehož hosté prověřovali a nejnebezpečněji ve 12. minutě Tvrdík. Největší možnost hostů v úvodní části měl v 19. minutě Koukal, ale v přesilovce se mu v době, kdy byl osamocený před Cháberou, nepodařilo zkrotit kotouč.

Druhé dějství, v kterém si vyměnili své posty v prvním a třetím útoku Pardubic Somík s Pivkem, bylo na šance ještě chudší. Hosté se snažili umazat jednobrankové manko, ale domácí pozorně bránili a obránce Kolář po najetí před branku přestřelil.

V 26. minutě inkasoval nepříjemnou ránu do nohy plzeňský bek Redlish, ale o chvíli později pokračoval ve hře. Oba celky se ubránily v oslabení a v závěru druhé třetiny nezakončila úspěšně svou kombinaci první formace domácích.

Od třetí třetiny už se hosté začali více tlačit před plzeňskou branku. v 45. minutě měli Západočeši štěstí, když dostal přihrávku do jízdy Koukal a zápěstí trefil tyč. Na druhé straně pronikal Tomas a o chvíli později tvrdě pálil Adamský. Deset minut před koncem hráli hosté přesilovku, po jejím skončení Cetkovský po odpískání zbytečně doloval puk zpod ležícího soupeře a šel pykat.

Toho využil Straka, který si pohrál s pardubickou obrannou a blafákem do bekhendu zvýšil. Hned za 27 vteřin putovali na trestnou lavici zároveň domácí Čakajík s Nedvědem a Píša střelou od modré čáry za 59 sekund výhodu využil. Plzeň ale těsný náskok uhájila, v 58. minutě v největší šanci nepřekonal Cháberu Cetkovský. Stav nezměnila ani závěrečná power play.

Hlasy trenérů po utkání:

Milan Razým (Plzeň): "Jsme samozřejmě s výsledkem i s výkonem celého mužstva spokojení. Viděli jsme hokejovou taktickou bitvu, v které dlouho určoval ráz náš vedoucí gól. Potom Martin Straka přidal hokejovou parádu na 2:0, soupeř se dostal zpátky do zápasu při přesilovce pět na tři. Kluci při svojí bojovnosti a obětavosti toho soupeři moc nedovolili a co prošlo, tak pochytal skvělý Honza Chábera."

Jiří Seidl (Pardubice): "My jsme dneska odehráli jen dvě třetiny, ta první se nám vůbec nepovedla. V play off se musí hrát všechny tři třetiny, a to bylo rozhodující."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz