• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 9.4.2008 17:25
  • Finále
  • stav série 2:2

Karlovy Vary deklasovaly Slavii, ve finále je vyrovnáno

9. dubna 2008, 18:51

ČTK

Po vzájemném počátečním oťukávání vážněji zahrozil jako první hostující Hruška, brankáře Mensatora však nepřekvapil a podobně dopadl o chvilku později i Klepiš. Na druhé straně prověřil Mudroch Svobodu, ten si sice poradil, ale na začátku sedmé minuty propustil mezi betony doklepnutí důrazného Procházky. Hned nato mohl zvýšit Kumstát, ale neuspěl. V 11. minutě sice Svoboda s obrovským štěstím zpacifikoval přesilovkovou bombu Řezníčka, ale v pokračující početní výhodě protlačil puk za jeho záda důrazný Kraft.

Také druhá přesilovka zápasu, kterou hráli opět Západočeši, skončila gólem. Rozjetý Kumstát nahodil od hrazení kotouč prudce před Svobodovo brankoviště a tam stačilo Košťálovi pouze nastavit čepel, díky níž umístil puk nechytatelně pod horní tyčku. V 16. minutě se blýskl Polák povedenou individuální akcí, při níž udělal z Nováka přihlížejícího statistu, ale i kvůli faulu hostujícího zadáka nemohl důrazněji zakončit.

Necelé dvě minuty před první přestávkou sice Klepiš v signalizované výhodě oživil naděje slávistů, ty však vzaly záhy za své. Svoboda po vyražení střely posunul nechtěně puk přímo před rozjetého Kristka, ten bez okolků zkusil štěstí bekhendem a 12 vteřin před první sirénou trefil přesně pod horní tyčku, čímž završil báječnou třetinu domácích.

Do druhé části nastoupil do branky hostů místo Svobody náhradník Suchan, jehož záhy prověřil ostrou ranou Mudroch. O pár vteřin později se před gólmana Slavie dostal Milan Procházka a bekhendovým blafákem zvýšil na 5:1. Hrozivý pětibrankový rozdíl měl ve 27. minutě na holi Kumstát, ale zakončením ze strany těsně minul pravou tyčku. Zkázu hostí však stihl přesto ještě do druhé přestávky dokonat Hluchý parádně umístěnou bombou z kruhu pro vhazování, když trefil levý horní růžek.

Brankostroj domácích se nezastavil a ve 44. minutě proskákalo Kraftovo lehké nahození od modré čáry Suchanovi až za jeho záda. Dalšími góly poté při přesilovce domácích zaváněla Kumstátova teč i volej Skladaného, v obou případech se však vyznamenal Suchan. Ve 49. minutě snížil Vondrka, ale bylo jasné, že exhibici domácích tím narušit nemůže. Zvlášť když v 53. minutě přidal po krásné akci Kristek do prázdné branky osmý gól.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Baďouček (Karlovy Vary): "My jsme se trochu poučili ze včerejšího utkání, kdy na mužstvu byla patrná tíha prvního finálového zápasu před domácím publikem. Rozhodla první třetina a fakt, že jsme na jejím konci dokázali dát čtvrtý gól, odskočit zpět na tři branky a na začátku druhé třetiny dát gól na 5:1. Pak už jsme se jen soustředili na to, abychom nepřipustili nějaké drama jako v utkání s Českými Budějovicemi. Stav série je 2:2 a to, jak to dnes skončilo, je úplně jedno."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Dnes to byl pro nás očistec a domácí zaslouženě zvítězili. Rozhodla už první třetina, kdy nám domácí vstřelili čtyři branky a pak už si zápas pohlídali. Nechci říci, že bychom utkání podcenili, to ne, ale je pravda, že jsme do něj nevstoupili dobře a domácí nás předčili jednoznačně v důrazu. Agresivně bruslili, šli za vítězstvím a hlavně se jim vše povedlo vyjádřit brankově."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz