Zahraniční jméno pro Šumperk! Draky posílí Slovinec Macuh

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

Šumperské vedení v čele s Vladimírem Velčovským drží slib a velmi čile informuje o novém kádru Draků pro příští prvoligový ročník. Teď v Šumperku odtajnili další jméno – útočnou vozbu týmu vyztuží Rok Macuh.

„Jsem přesvědčený, že jeho pojetí hokeje bude pro celý tým přínosem. Věřím, že jeho bojovnost se bude šumperským fanouškům líbit," říká lodivod Šumperka Martin Janeček, který svou nejčerstvěší akvizici vedl už v havířovském dorostu.

Macuh je v pořadí sedmým útočníkem na soupisce Šumperka pro nadcházející sezonu. Čtyřiadvacetiletý rodák ze slovisnkého Mariboru přichází s vizitkou talentovaného hokejisty, který už má zkušenosti z obou dvou nejvyšších českých hokejových soutěží.

Loňský ročník začal Rok Macuh ve druholigovém Novém Jičíně, kde měl opět patřit k lídrům týmu. Jenže u ďáblů stihl odehrát jen čtyři soutěžní utkání (1+1) – poté se druhá liga přerušila a posléze ukončila.

„Jsem přesvědčený, že jeho pojetí hokeje bude pro celý tým přínosem."

Hbitý křídelník však nemusel litovat. Ještě během podzimních měsíců kalendářního roku 2020 si jej totiž vyhlédl prvoligový Přerov, který toho času řešil trable s rozsáhlou marodkou.

A jak se později ukázalo, sportovní manažer klubu Pavel Hanák měl v případě Macuhova příchodu šťastnou ruku. Hokejista, který prošel mládežnickými výběry Olomouce a na Hané si v osmi zápasech vyzkoušel také seniorskou extraligu, zapadl mezi MEO skvěle.

Chcete důkaz? Během čtyřiadvaceti zápasů ve žlutomodrém dresu nasbíral Rok Macuh celkem dvanáct kanadských bodů (2+10), třebaže rozhodně nepatřil mezi nejvytěžovanější útočníky. Možná právě proto je jeho počin o to cennější.

Další kanadské body už ale v Přerově nepřidá. Zlákal ho Šumperk, který vzal plány na restrukturalizaci svého loňského neúspěšného kádru z gruntu. Nutno podotknout, že stále ještě mladý Slovinec může v mužstvu trenéra Martina Janečka zaujmout jednu z vůdčích rolí. Potenicál na to rozhodně má.

Tvořící se kádr Draků Pars Šumperk na sezonu 2021/22

Brankáři: Vojtěch Mokry, Martin Holík.

Obránci: Tomáš Drtil, Martin Pěnčík, Ludvík Rutar.

Útočníci: Denis Kindl, Daniel Spratek, Daniel Vachutka, Tomáš Vildumetz, Lukáš Žálčík, Dávid Kohút, Rok Macuh.

Foto: hknj.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz