Začátek nás stál zápas, tuší kapitán Šedivý. Nejvíc lituje ztráty s Finskem

Foto: Chris Tanouye / HHOF-IIHF Images

4. května 2021, 2:25

Martin Voltr

Se svěšenými hlavami opustí čeští hokejisté do 18 let americký Texas. Vždyť v posledních dvou zápasech inkasovali dohromady 21 branek.

Od Rusů dostali tři góly za první třetinu, od Kanaďanů „stihli“ takovou porci inkasovat dokonce za sedm minut. Pak už pro ně bylo všechno strašně těžké.

„Nemyslím si, že by to způsobila menší koncentrace po předchozích zápasech, které jsme odehráli dobře. Když ale dostaneme tak rychlé tři góly, tak se potom těžko vrací do utkání,“ uvědomuje si kapitán českého mužstva Jakub Šedivý.

„V hlavě to je, ač si to nechceme připustit. Ty první tři čtyři góly nás prostě stály zápas,“ pokračuje.

„Měli jsme 32 střel a dali jsme z nich tři góly. Oni měli stejně...“

„Trenéři nás na zápas dobře nachystali, věděli jsme, co bude Kanada hrát. Začátek jsme si ale takhle určitě nepředstavovali. Ze šesti střel jsme dostali čtyři góly, pak už se těžko hraje,“ pokyvuje Jakub Kos.

Přitom se nedá říct nic v tom smyslu, že by snad čeští mladíci zápas zabalili.

Nejlepší pasáž předvedli v prostředku utkání. Za stavu 2:5 se pro ně zdál být obrat dosažitelnou metou, všichni na střídačce v něj věřili.

„Tam jsme ve druhé třetině hráli ten svůj hokej, který jsme chtěli. A prvních sedm minut ve třetí třetině jsme taky určitě netahali za kratší konec. Bohužel rozhodly naše neproměněné šance,“ vnímá Šedivý největší rozdíl mezi oběma týmy.

Respektive mezi celým českým hokejem a nejlepšími zeměmi světa. „Měli jsme 32 střel a dali jsme z nich tři góly. Oni měli stejně... Mají prostě lepší zakončení,“ ví český kapitán.

Reprezentace se tak bude vracet domů bez medaile a s jedinou výhrou na kontě. Porazila Německo, pak sehrála parádní bitvy s Finy a Američany, jenže poslední dva výbuchy jí dojem z turnaje notně pokazily.

Tak zase nic ❌

Zveřejnil(a) Hokej dne Pondělí 3. května 2021

„Turnaj jsme začali dobře, ale potom jsme odehráli špatný zápas s Ruskem a ve čtvrtfinále jsme narazili na silného soupeře,“ říká Kos. Přece jen Rusko a Kanada se na letošním turnaji zdají být na ještě vyšší úrovni než další týmy ze špičky, i když to musí potvrdit až v medailových bitvách.

Podobný pohled má i Šedivý. „Ze začátku šampionátu jsme se prezentovali přesně tím hokejem, který jsme chtěli hrát. Šli jsme si za tím. Bohužel jsme ale měli zvládnout líp utkání s Finskem a třeba bychom ve čtvrtfinále nešli na Kanadu. Stalo se,“ dodává posmutněle český kapitán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz