<

Začaly přípravné zápasy! Derby pro Sokolov, Tábor dal šestku Korejcům

Foto: Tomáš Bouda, hcsokolov.cz

Oficiálně začala hokejová sezona 2022/2023. Z extraligových klubů roztočily kolotoč přípravných duelů Karlovy Vary, které prohrály s partnerským Sokolovem 0:1 po nájezdech. Do akce šel poprvé i Tábor, který studentům z korejské Univerzity Jonse nasázel šest branek.

Derby pro Sokolov

Tradiční letní derby mezi Sokolovem a Karlovými Vary mělo hodně atypický průběh. V základní hrací době gól nepadl, prodloužení se nehrálo, a tak o výsledku zahajovacího přípravného duelu rozhodly až nájezdy – v nich domácí skórovali třikrát, kdežto Energie pouze jednou. Prvoligista si tak vyšlápl na účastníka nejvyšší soutěže.

Parádní debut v Baníku zažil Martin Michajlov, posila ze Slavie se uvedla čistým kontem. Na druhé straně ani jednou neinkasoval Petr Hamalčík, jenž je v Karlových Varech brankářskou trojkou a počítá se s ním na hostování v Šumperku.

HC BANÍK SOKOLOV – HC ENERGIE KARLOVY VARY 1:0 po samostatných nájezdech (0:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: rozhodující nájezd Pohl.
HC Baník Sokolov: Michajlov – Pohl, Klejna, Weinhold, Rulík, Novák, Tomek, Vodička – Osmík, Kverka, Vracovský, Jurčík, Zadražil, Tomi, Ton, Vrhel, Švec, Stehlík, T. Rohan, Jaroš.
HC Energie Karlovy Vary: Hamalčík – Plutnar, Krajčík, Bernad, Dlapa, Havlín, Tůma, Bulka – Beránek, Hladonik, Kofroň, Redlich, Jiskra, Baláž, Kružík, Sapoušek, Šmajda, Rymon.

Tábor přemohl korejské studenty

Korejští studenti z Univerzity Jonse jsou na soustředění v Česku, před týdnem si střihli tréninkový zápas se Slavií, teď v pražském Edenu vyzvali druholigový Tábor. A zatímco mladý výběr sešívaných dokázali udolat, proti Táboru vedení z první třetiny neudrželi a nakonec inkasovali hned šestkrát. Z toho dvakrát se prosadila hvězdná letní posila kohoutů Filip Vlček.

UNIVERZITA JONSE – HC TÁBOR 2:6 (2:1, 0:2, 0:3)

Branky Tábora: 8. Vlček, 24. Kříž, 25. Petržilka, 45. Dančišin, 58. Hubata, 60. Vlček.
HC Tábor: Dvořák (od 41. Vácha) – Kříž, Vala, Radoš, Hubata, Čížek, Hajič – Seidl, Vlček, Šulek – Bárta, Dančišin, Endál – Petržilka, Milfait, Severa – Duda, Zíb, Prášek.

Foto: hctabor.com

Další přípravná utkání

Čtvrtek 4. srpna:
17:30 HC Baník Sokolov – HC VERVA Litvínov
18:00 HC Kobra Praha – HC Baník Příbram
18:00 JKH GKS Jastrzebie – HC Frýdek-Místek

Pátek 5. srpna:
17:30 HC Letci Letňany – HC Benátky nad Jizerou
17:30 HC Motor České Budějovice – EC Red Bull Salzburg

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz