Za hranicemi: Kovář sestřelil Pešánovo Ajoie, ve Finsku bodoval Jašek

Foto: Facebook EVZ

O víkendu se uskutečnila další kola předních evropských soutěží, v nichž má Česko několik želízek v ohni. Dařilo se především hráčům ve Švýcarsku, povedeným výkonem se ve finské lize prezentoval i Lukáš Jašek.

Další povedený večer zažil ve Švýcarsku Jan Kovář, který dvěma góly a jednou asistencí sestřelil ve vyrovnaném souboji Ajoie. Jeho Zug slavil tříbodový zisk za výhru 4:3, čímž si upevnil třetí pozici v tabulce, tým trenéra Filipa Pešána je sedmý.

Podruhé v sezoně se trefil vloni nejproduktivnější hráč Tipsport extraligy Filip Chlapík, jehož Ambri-Piotta si ani přes jeho příspěvek na body nesáhla. Ženevě podlehla 2:3 a poprvé v ročníku vyšla bodově naprázdno.

V zemi helvétského kříže ještě chvíli zůstaneme. Ve skvělé formě pokračuje kapitán národního týmu Roman Červenka. Ten dopomohl Rapperswilu k vítězství 4:0 nad Langnau jednou asistencí, nahrávku si v duelu připsal i další krajánek a Červenkův týmový kolega Petr Čajka

Ve Švédsku bodoval jen Radan Lenc, leč jeho asistence stačila Frölundě pouze na jeden bod do tabulky za prohru 2:3 po prodloužení.

Ve Finsku deklasovalo Lahti tamperský Ilves v bráně s mladíkem Jakubem Málkem. Velkou měrou se na zisku tří bodů Pelicans podílel Lukáš Jašek, když nejprve asistoval u druhé branky svého mužstva a následně se sám postaral o třetí gól.

NLA (Švýcarsko)

ZUG – AJOIE 4:3 (0:1, 2.1, 2:1)
Branky a nahrávky:
22. J. Kovář (Kreis, Djoos), 38. Martschini (Cehlárik, Hansson), 46. J. Kovář (Hofmann, Stadler), 49. Hofmann (J. Kovář, Simion) – 2. Schmutz (Devos, Bakoš), 39. Leduc (Bakoš, Hauert), 53. Birbaum (Macquat, Arnold).

AMBRI-PIOTTA – SERVETTE 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky:
22. Chlapík (Virtanen, McMillan), 29. Burgler (Heim, Dotti) – 6. Jooris (Vatanen, Antonietti), 49. Tommernes (Karrer), 51. Maurer (Pouliot, Miranda).

RAPPERSWILL – LANGNAU 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 
10. Eggenberger (Čajka, Bircher), 11. Albrecht (Červenka, Jensen), 23. Schroeder (Sataric, Wetter), 59. Albrecht (Jensen).

SHL (Švédsko)

MALMÖ – FRÖLUNDA 3:2 v prodloužení (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky:
 7. Sylvegard (Handemark, Vesalainen), 22. Sylvegard (Handemark), 63. Ryan (Westerholm) – 20. Lasu, 24. Nilsson (Lenc, Lundqvist).

Liiga (Finsko)

PELICANS – ILVES 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Vilen (Jamsen, Rajaniemi), 5. Ikonen (Kivenmaki, Jašek), 41. Jašek (Eronen, Kivenmaki), 56. Vilen, 59. Kivenmaki (Roine, Ikonen) – 31. Mieho (Kontiola, Oden).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz