Za hranicemi: Hrubec ničí švýcarskou ligu, po 6 kolech vládne gólmanům

Foto: ZSC Lions

2. října 2022, 8:05

Martin Rambousek

Švýcarský Curych mezi sezonami rozšířil své řady o několik rezonujících jmen, která mají za úkol přidat k loňskému postu vicemistra i medaili zlatou. Předsezonní posily hovoří za vše. Ambiciózní klub přivedl například čerstvé mistry světa Mikka Lehtonena a Juha Lammikka nebo ještě vloni zadáka Columbusu Deana Kukana. Mimo jiné se do největšího města země helvétského kříže stěhoval z ruského Omsku český brankář Šimon Hrubec.

Jakmile přišel vynucený konec v ruské KHL, musel zkušený Šimon Hrubec hledat nového zaměstnavatele. Usadil se ve švýcarském Curychu, kam přišel jako náhrada za dalšího krajánka Jakuba Kováře a ihned se zařadil k nejlepším brankářům celé ligy.

Vstup do nového angažmá mu sice nevyšel podle představ. Lions nejprve prohráli s Červenkovým Rapperswilem 1:4, ale následně se odchovanec Vimperku rozchytal do famózní formy.

Po jednozápasové pauze, kdy ho v brankovišti vystřídal místní parťák Ludovic Waeber, odchytal Hrubec čtyři duely, v nichž udržel dvě nuly, obdržel pouze dva góly a především svému mužstvu vychytal čtyři cenné výhry. Ty Curych zařadily do horních pater tabulky a nyní na první Ženevu sice ztrácí sedm bodů, ovšem do karet mu hraje, že má dvě utkání k dobru.

Foto: ZSC Lions

Z úvodních šesti kol si odnesl Hrubec skvělý průměr 1,2 obdržených gólů za duel. V tomto ohledu je aktuálně vzhledem k počtu odchytaných zápasů nejlepší v celé soutěži. Exceluje i v úspěšnosti zásahů. V průměru pokryje 96 % střel, což ho řadí do čela brankářských statistik. 

Před stávajícím ročníkem do švýcarské NLA přestoupilo několik ostřílených brankářů, které Šimon Hrubec svými výkony v daný moment převyšuje. Největší konkurenci mu prozatím tvoří Fin Mikko Koskinen, který oblékl dres Lugana po čtyřleté anabázi v kanadském Edmontonu. A v současnosti vévodí brankářům společně s 31letým Čechem. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz