Z Volkeho je trenér. Doma v Ústí bude radit brankářům

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Po Jaroslavu Roubíkovi se z ledu na střídačku přesouvá i Martin Volke. Letos v Chance lize odchytal dvě utkání, teď se ve Slovanu stal trenérem brankářů.

„Martina chceme využít v A-týmu ve spolupráci s Ondřejem Pavelcem, ale samozřejmě také v kategoriích dorostu a juniorů," nastínil na klubových stránkách sportovní jednatel Vladimír Evan.

„Mladým gólmanům má co dát. A hlavně bude mít čas se jim naplno věnovat. Na práci se těší a věřím, že spolupráce s ním bude na delší časové období,“ dodal Evan.

Dnes 37letý Volke má za sebou hodně zajímavou kariéru. V podstatě až do osmadvaceti působil "jen" ve druhé lize. V roce 2010 ale vychytal Litoměřicím postup. O patro výš si potom vedl tak dobře, že zaujal i Litvínov, kde byl dva ročníky týmovou jedničkou.

Pak chytal třeba za Most, Děčín a posledních šest ročníků strávil v rodném Ústí nad Labem. V sezoně 2015/2016 byl součástí památného týmu, který ve čtvrtfinále vyřadil Kladno.

Prvoligoví fanoušci si ho budou pamatovat třeba díky odvážným rozehrávkám, spoluhráči pak budou mít v paměti nespočet zážitků z kabiny. Volke totiž patřil mezi její baviče.

Teď bude předávat zkušenosti mladším: například Davidu Stahlovi a Adamu Brízgalovi. 

„Martin má samozřejmě brankářskou výstroj pečlivě uschovanou ve skladu Slovanu. Nic není nemožné," říká Evan o možnosti, že by se Volke v bráně ještě objevil.

Soupiska HC Slovan Ústí nad Labem

Brankáři: David Stahl, Petr Hamalčík, Jan Růžička, Adam Brízgala.

Obránci: Vladimír Brož, Martin Zdvořáček, Dominik Málek, Matěj Hes, Lukáš Zukal, Erik Mareš, Adam Zich, Václav Veber, Jakub Müller, Matyáš Zelingr, Daniel Krejčí, Karek Klikorka.

Útočníci: Václav Krliš, Jiří Severa, Ondřej Procházka, David Merta, Tomáš Vildumetz, Petr Maršoun, Martin Tůma, Pavel Kordule, Ondřej Bláha, Martin Bláha, Matyáš Filip, Jan Havel, Adam Kalaj, Tomáš Pšenička, Daniel Kružík, Antonín Melka, Sebastian Dörner.

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz