Zlínský lazaret se trápí. Raději bychom vyhráli, shodují se střelci Dobiáš s Karafiátem

Foto: David Peška, beranizlin.cz

21. listopadu 2020, 10:06

Pavel Mandát

Berani prožívají těžké období. K rozsáhlé marodce v hrářském kádru se navíc před utkáním s Mladou Boleslaví přidala absence hlavního trenéra Roberta Svobody. Třiapadesátiletý kouč ulehl s nemocí covid-19, přičemž na jeho místo byl dočasně povolán trenér juniorky Zbyněk Mařák.

A brzy to vypadalo, že začátek neplánované trenérské rošády může Beranům přinést ovoce. Když se po čtyřech minutách hry trefil Vojtěch Dobiáš, byli Zlínští na koni. Jenže ne na dlouho...

Bruslaři totiž dokázali skóre ještě do konce první periody otočit ve svůj prospěch. Výrazně. Postarali se o to bývalý zlínský forvard David Šťastný, který překonal Libora Kašíka uhlazeným blafákem, důrazný Pavel Kousal a přesně mířící Jan Stránský. Ten vymetl všechny poklidně spící pavouky v levém dolním rohu zlínské svatyně.

Suma sumárum bylo v domácí kabině po úvodních dvaceti minutách hry neveselo až truchlivo. Stav 1:3 ve prospěch Mladoboleslavských nebyl tím, v co Berani doufali.

„Když to vezmu od začátku, začali jsme dobře.Dali jsme branku na 1:0, měli jsme šance jít na 2:0, jenomže to se nám nepodařilo dát. Soupeř pak potrestal naše chyby ve středním pásmu, dostal se do vedení 3:1. Měli výborný pohyb, věděli o sobě, těžko se proti něčemu takovému hraje. Myslím si, že ten výsledek nakonec tak nějak odpovídá," hodnotí Zbyněk Mařák výkon svých dočasných svěřenců.

„Teď se toho moc nenatrénovalo, prakticky pořád se hraje. Myslím, že Boleslav byla v tomto o kus před námi," hledá Mařák důvody dominance Bruslařů.

Foto: David Peška, beranizlin.cz

Někdejší produktivní extraligový útočník tak nezažil povedenou trenérskou premiéru mezi dospělými, je však rád za to, že takovou šanci dostal. „Výsledek je samozřejmě hořký, ale tak to někdy ve sportu je. V neděli se hraje znovu, tak uvidíme," dodává.

Celková prohra 3:7 nemohla Berany těšit. Jemnou náplastí na pošramocenou hokejovou duši zlínských hokejistů byly alespoň dva premiérové extraligové zásahy jejich mladíků. O ten první se přesnou střelnou nad rameno brankáře Růžičky postaral Vojtěch Dobiáš.

„Pavel Sedláček s Tomášem Žižkou mi to nachystali mezi kruhy, měl jsem tam místo tak jsem vystřelil. Myslím, že gólman toho moc neviděl," popisuje zlínský mladík, který by svou premiérovou trefu nejraději vyměnil za vítězství. „Radost jsem z toho samozřejmě měl, ale mnohem radši bych byl, kdybychom vyhráli za tři body," dodává.

Foto: David Peška, beranizlin.cz

Jenže k tomu je potřeba dostatečná četnost střelby, přičemž ševci vyprodukovali za páteční zápas pouhých sedmnáct pokusů směr branka Mladé Boleslavi. „Když tak málo střílíme, tak samozřejmě asi nemůžeme vyhrát, protože bez střely gól nedáme," uznává Dobiáš.

Druhým střelcem  premiérové extraligové trefy se stal Jiří Karafiát. Ten se prosadil v jednačtyřicáté minutě při dobíhající přesilové hře. I on by ale raději svůj gól obětoval za týmové vítězství.

 „Je to neskutečný pocit dát první extraligový gól, navíc za svůj mateřský klub, ale raději bych ten gól vyměnil za tři body. Ještě raději bych dal gól, kdybychom vyhráli. Tentokrát jsme měli špatný pohyb, ujížděli nám. Dávali jsme si špatné nahrávky na brusle, málo jsme stříleli, netlačili jsme se do brány," hlásí Karafiát závěrem.

Sestřih utkání Zlín – Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz