<

Will se v Liberci loučí, odchází do Švédska. Nahradí jej Pirát Peters

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

9. května 2019, 12:53

Adam Bagar

Brankář Roman Will po úspěšném působení pod Ještědem opouští extraligu, na spolupráci se dohodl se švédským Rögle! Liberec na ztrátu reaguje angažováním Justina Peterse, který tak vytvoří zkušenou dvojici s Markem Schwarzem.

Roman Will strávil v Liberci tři parádní sezony, během nichž vybojoval s týmem dvě stříbrné medaile a dva Prezidentské poháry. V libereckém brankovišti odchytal 160 utkání, další starty v dresu Bílých Tygrů ale aktuálně nepřidá. Poté, co mu skončila smlouva, se rozhodl přijmout nabídku ze švédského klubu Rögle BK. Nejlepší gólman uplynulé extraligové sezony se vydá do zahraničí už potřetí, dřív si zachytal v QMJHL, ECHL, AHL i v NHL.

„Jeho odchod je logickým krokem v jeho kariéře. Jsem moc rád, že upřednostnil angažmá, které mu zajistí další rozvoj, namísto angažmá, které by mu přineslo větší finanční zajištění.“

„Odchod Romana Willa je pro mě srdeční záležitostí, protože je úžasné mít v organizaci hráče a člověka, jakým je právě on. Jeho odchod je logickým krokem v jeho kariéře. Jsem moc rád, že upřednostnil angažmá, které mu zajistí další rozvoj, namísto angažmá, které by mu přineslo větší finanční zajištění. Přeji mu v jeho další cestě jen to dobré a hodně štěstí. Budu moc rád, když ho v budoucnu znovu přivítáme v tygřím dresu,“ říká Filip Pešán.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Ten už má jasno o nové brankářské akvizici, stal se jí Justin Peters, který v uplynulé sezoně hájil barvy Chomutova. „Je to logická reakce na Romanův odchod. Justin je velký profesionál a více než osmdesáti starty v NHL a mnoha zápasy v AHL na svém kontě. Jeho přístup k práci je příkladný a bude dobrým vzorem pro naše mladé gólmany. Těším se na spolupráci s profesionálem, jako je Justin,“ hlásí sportovní ředitel Bílých Tygrů.

„Jeho přístup k práci je příkladný a bude dobrým vzorem pro naše mladé gólmany. Těším se na spolupráci s profesionálem, jako je Justin.“

„Pro Justina bylo kvůli rodině důležité podepsat smlouvu aspoň na dva roky. I když probíhala nějaká jednání s týmy z Čech, delší dobu se táhla, a v zahraničí nabízeli smlouvu jenom na rok. Ve čtvrtek večer se ale ozval Filip Pešán, v pondělí přišel návrh dvouleté smlouvy s roční opcí a dnes došlo k jejímu podpisu. Po těžké sezoně v Chomutově se Justin těší, že si bude moct zahrát o nejvyšší příčky,“ dodává agent bronzového medailisty z OH Tomáš Krejčí.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz