Výborný týmový výkon! Rusové nás asi podcenili, přemýšlí Bednář

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Gólman Jan Bednář prožívá pořádně rušný měsíc. Po debutu v extralize absolvuje druhou reprezentační akci v rychlém sledu, ale únava na něm není znát. České sedmnáctce v Sarajevu vychytal hodně cenný skalp Rusů!

Reprezentanti minulý týden absolvovali turnaj pěti zemí ve Švédsku, kde se jim nedařilo a skončili bez bodu poslední. Šest z nich se pak bleskově přesunulo na Evropský olympijský festival mládeže. Včetně obou brankářů, kteří si předtím zápasový čas spravedlivě podělili.

Zatímco na švédském turnaji nastoupil proti Rusům Pavel Čajan, teď dostal přednost zkušenější Jan Bednář. A byla to správná volba, protože karlovarský čahoun zase předvedl jeden ze svých skvělých výkonů!

„Chytalo se mi dobře, na to, že jsme přiletěli teprve den před zápasem. Hlavně kluci mi hrozně pomohli, protože zblokovali spoustu střel. Nebýt jich, určitě by to takhle nedopadlo. Musím jim za ten výkon poděkovat,“ vzkazuje Bednář spoluhráčům. I tak na něj letělo 33 střel, ze kterých pustil jen jednu.

Sestřih zápasu Česko – Rusko

Stejně jako Češi, i sborná poslala na EYOF silnější výběr – až na pár absencí shodný s tím, který v listopadu vyhrál World Hockey Challange. Tentokrát ovšem nekousal tak, jak se asi čekalo. „Myslím, že nás trochu podcenili. Ale my jsme podali výborný týmový výkon a pustili jsme je možná do nějakých tří gólových šancí,“ přemítá brankář, který měl nejvíc práce ve druhé třetině.

Jakmile ji český tým přežil jen s jedním inkasovaným gólem, po pauze už se zase zvedl. Parádní tečí rozhodl v 51. minutě Jan Cikhart, pak už mladíci náskok ubránili. „Až jsem byl sám překvapený z toho, jak jsme tu poslední třetinu odehráli. Opravdu jsme je k ničemu nepustili,“ pochvaluje si Bednář.

V systému turnaje má vítězství velkou cenu. První týmy základních skupin jdou do finále, takže teď zbývá Čechům jediný úkol – poradit si ve středu večer se Švýcarskem.

„Moc na to nekoukáme, snažíme se jít do každého zápasu na sto procent. Určitě to bude se Švýcary těžké utkání stejně jako proti Rusům. Musíme se na ně co nejlíp připravit, abychom je porazili.“ Hlavně se vyhnout podcenění, protože teď se role favorita a outsidera zase změní.

Hokejový turnaj na olympijském festivalu hostí hala Zetra, ve které se hrálo i před 35 lety během „velké“ olympiády. Pondělní zápas v ní sledovalo přes dvanáct stovek diváků, včetně české enklávy. Hokej na podobných akcích vždycky tmelí sportovce napříč výpravou.

„Měli jsme zprávy, že se půjdou podívat, ale určitě nás příjemně překvapilo, že takhle fandili. Chtěl bych jim za to hrozně poděkovat, protože nám moc pomohli. Je to ohromná podpora, když na vás řvou z tribuny česky,“ vzkazuje Jan Bednář.

Na druhou stranu, tíhu akce pod pěti kruhy si nepřipouští. „Snažím se jít do každého zápasu úplně stejně, ať už je to za reprezentaci na olympiádě, nebo v okresním přeboru. Určitě jsme si vědomi toho, že hrajeme na olympiádě a že už se to nemusí opakovat, ale během zápasu to nevnímám,“ dodává mladý brankář.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz