Velká úleva, přiznává Gulaš po vydřeném postupu. Tak skvělou sérii nepamatuje

Foto: Roman Turovský, hcskoda.cz

31. března 2019, 8:50

Jan Kulíšek

Pořádně se mu ulevilo. To bylo na první pohled znát. Milan Gulaš, kapitán a lídr hokejové Škody, cítil zodpovědnost za svůj tým, a tak byl ten pověstný kámen, který mu spadl ze srdce, takřka slyšitelný.

Milane, cítíte teď úlevu, únavu či štěstí?
Všechno (směje se). Po průběhu série je to velká úleva, protože byla extrémně těžká. Musím říct, že nepamatuju takhle skvělou sérii. Klobouk dolů před nimi! To, co je dostalo na šesté místo, dokázali v play off ještě zlepšit. A my jsme to měli neskutečně těžké, proto si postupu nesmírně vážíme. Jsme hrozně rádi, že jsme to dokázali.

Co rozhodlo o postupu?
To je těžká otázka. Jak bych začal… (zamyslí se). Určitě rozhodl tenhle zápas. Série byla jak na houpačce. Vedli jsme, pak jsme 1:2 prohrávali, pak jsme zase vedli, pak to bylo 3:3. Extrémně důležitý byl vstup do utkání, který se nám podařil. Už před zápasem jsem z týmu cítil velkou vůli a velké odhodlání si to vzít, to jsme dokázali! Myslím, že to pro nás může být psychická vzpruha před semifinále.

Nabízí se porovnání s loňskou sérií…
To byl diametrální rozdíl. Je vidět, že trenéři v Olomouci odvádějí skvělou práci. Mají výborně propracovaný systém. Věděli jsme, že tolik gólů dávat nebudou, ale dokázali eliminovat naše útočné věci ve středním pásmu. Měli jsme s tím obrovské problémy a oni z toho ještě přecházeli do jejich útoků, kterými nás hodně trápili. Za celý mančaft i klub a fanoušky jsem ohromně rád, že jsme to dokázali.

Oproti ostatním čtvrtfinálovým sériím ta vaše byla maximálně dlouhá. Jak jste na tom s fyzickými silami?
Pro nás asi žádný problém. V novinách sice létalo něco jako – ti maj lepší fyzičku, my, oni, ti nemaj, ti maj. To je ale jen hra, kdo tomu propadne. Po průběhu sezóny, kdy jsme měli skvělou letní přípravu a opravdu jsme dřeli, jsme to dokázali už v průběhu základní části zužitkovat a opravdu jsme neměli naprosto žádný problém s fyzičkou. I přestože tohle byla extrémně náročná série, máme dostatek dnů do příštího týdne zregenerovat. Můžeme mít výhodu, protože jsme rozehraní a Třinec dlouho stál. Navíc první zápas hrají doma a budou pod tlakem. Uvidíme. Určitě bude důležité, jak budeme zvládat úvody duelů. Těšíme se na zápasy do semifinále! Bude to trochu víc ofenzivnější a věřím, že se diváci mají na co těšit.

Kodýtek: Chtěli jsme do toho dát všechno


Jak bylo těžké hodit za hlavu šesté utkání, v kterém jste už mohli slavit postup, ale nezvládli jste ho?
Jsem hrozně rád, že jsme to dokázali nechat za sebou. Tam to byl jeden z našich nejhorších výkonů celé sezóny. Nic nám nesedlo. Nervozita – poslední krok je nejtěžší, do toho specifické prostředí v Olomouci. Byla tam skvělá atmosféra, stejně jako u nás doma. Cením si toho, že jsme to zvládli a tu prohru odčinili.

Po zápase jsme si k tomu samozřejmě něco řekli. Nic příjemnýho, ale museli jsme se probrat. Takhle se play off hrát nedalo! Teď jsme to napravili a předvedli možná nejlepší výkon z celé série. Dokázali jsme to dotáhnout a plnit si, co jsme chtěli. Byli jsme o jeden malý krok lepší.

Sestřih 7. čtvrtfinále Plzeň – Olomouc

Poslední minutu, kdy se očekával největší tlak Olomouce za stavu 2:3 z jejího pohledu, jste strávili prakticky v jejich pásmu. Záměr, nebo shoda okolností?
Tam už jsem to nechtěl pustit za žádnou cenu. Byli jsme na puku s Kovim, i když jsme věděli, že to bude sakra bolet, ale drželi jsme to zuby nehty a nesměli to pustit. Pak to vyplavalo 10 sekund před koncem, ale kluci olomoucký už tam nic neměli. To není o gólech, abyste si ho dali do prázdné branky. Tam se hraje o postup a je jedno, jak se to udrží.

Jak jste strávil dopoledne? Myšlenkami na rozhodující zápas?
To bylo strašný. (směje se) Nevěděl jsem, jestli si lehnout nebo sednout na gauči. Už dlouho jsem nebyl před zápasem tolik na špičkách. Pořád jsem na něj myslel. Máte zodpovědnost za tým i za fanoušky, takže jsem rád, že jsme to tak zvládli.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz