Vary po selhání: Nesmí se to stávat! Bouřka nebyla. Co Mora neriskla?

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Kolaps, na druhé straně fantastický obrat! Karlovy Vary vedly v Olomouci 81 sekund před koncem 3:1, ale kohouti přesto dvakrát udeřili při hře bez brankáře a následně rozhodl prodloužení Petr Strapáč.

„Ztratili jsme jednoznačně dva body. Doufám, že jsme získali ponaučení, že musíme hrát celých šedesát minut,“ štve asistenta Energie Tomáše Marišku.

Hráč Martin Kohout zastává podobný názor. „Nestalo se to poprvé a musíme s tím něco dělat. Play off je za dveřmi a tohle se nám nesmí stávat!“ povídá útočník Varů.

Domácí Olomouc nezvykle udeřila hned dvakrát při hře bez brankáře. „Neřekl bych, že to bylo psychikou. Spíše asi hrála roli nezkušenost nebo nezodpovědnost. Pět proti šesti v power play a oni nám dávají dva góly do prázdné branky…“ krčí rameny Kohout.

„Jednoznačně si myslím, že chyba byla na naší straně než extrémní šikovnost domácích." 

Trenér Mariška by tento obrat přičetl spíše selháním karlovarského celku. „Neodehráli jsme to dobře takticky a udělali jsme chyby, které by se neměly stávat. Jednoznačně si myslím, že chyba byla na naší straně než extrémní šikovnost domácích. Měli jsme to zvládnout,“ dodává Mariška.

Kolapsem by to ale nenazýval. „Neřekl bych, že to byl od nás kolaps. Ale spíše individuální a taktické chyby,“ zamýšlí se asistent Varů.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Co trenéři řekli hráčům? „Že za dvacet minut se odjíždí, tak aby se rychle převlíkli a byli bychom co nejdříve doma,“ odpovídá. „Na bouřku to ale není. Náš výkon byl do té doby solidní. Snad se nám něco podobného už nestane,“ věří devětatřicetiletý kouč.

Chce, aby se jeho tým z toho hlavně poučil. „Nejde o život a možná je lepší, že se nám to stalo nyní než pak někde v play off.“

Rozhodující moment nastal za stavu 3:2, kdy jeli hosté dva na jednoho na prázdnou branku. Nahrávku však vystihl domácí Kolouch. „Byla to moje chyba. Ale dvoubrankový náskok jsme měli i tak udržet…“ mrzí Martina Kohouta.

„Bolí to, jsme všichni nasraní. Podle mě se to ale spraví."

„Bolí to, jsme všichni nasraní… Ale myslím si, že se to vše spraví – potrénujeme a připravíme se na Liberec,“ vyvrací Kohout, že by to Vary poznamenalo do závěru sezony.

Hanáci byli naopak velmi spokojení, možná až zaskočeni. Vždyť novináři si už dopředu připravovali titulky a texty ohledně porážky Mory – sami tohle v Olomouci dlouho neviděli. „Něco podobného také asi nepamatuju,“ souhlasí olomoucký trenér Zdeněk Moták.

„Kluci měli víru a chtěli pořád dávat góly! Je to skvělá zpráva – výborná. Hráči si zaslouží pochvalu,“ raduje se zkušený trenér.

„Něco podobného také asi nepamatuju. Kluci měli víru a zaslouží si pochvalu."

On společně s Janem Tomajkem udělali správné rozhodnutí. V 56. minutě hrála Olomouc přesilovku, ale brankáře ještě neodvolala. „Nechtěli jsme. Opravdu, nám přesilovky nejdou… Nechtěli jsme riskovat, aby mohli vyhazovat kotouče přes celé hřiště – bylo tam ještě dost času,“ vysvětluje Moták tento moment.

Vyplatilo se. Po brankách Nahodila s Olesze šel zápas do prodloužení, které rozhodl Petr Strapáč. „Já osobně jsem cítil, že pak byli dole, a to i přesto, že mají kvalitní hráče na prodloužení. Myslím, že je to trošku poznamenalo a my jsme si věřili,“ říká autor vítězné a zároveň krásné branky.

„Viděl jsem, že zrovna střídají a já neměl až takovou rychlost. Byl jsem v pozici, kdy šlo vystřelit,“ popisuje své postavení před pravým kruhem. „Nějak jsem neváhal, jak mám ve zvyku a trefil jsem to dobře. Jsem rád, že jsme vyhráli za dva body,“ libuje si Strapáč.

„A těší mě, že jsme ukázali charakter a hráli jsme do konce zápasu,“ usmívá se olomoucký forvard.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz