V sestavě měsíce Frodl nebo Šťastný, týmem listopadu je Třinec

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

1. prosince 2020, 16:15

Ondřej Mach

Říjnová sestava měsíce byla výrazně ovlivněna nízkým počtem odehraných zápasů. Nyní za sebou máme nabitý zápasový program Tipsport extraligy, komu se tedy v listopadu dařilo?

Tým měsíce – HC Oceláři Třinec

Jednoznačná volba. Oceláři v listopadu (a vůbec od začátku soutěže) prohráli jen jednou, o neporazitelnost přišli v přestřelce proti Pardubicím. Jinak ale mohou být v Třinci spokojení, tým si několikrát vyšlápl i na silné protivníky a zaslouženě vede extraligu před druhou Plzní.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Sestava měsíce podle Hokej.cz

Dominik Frodl (G, HC Škoda Plzeň)
Čtyřiadvacetiletý gólman Plzně odchytal parádní měsíc. Dominik Frodl pouze ve dvou utkáních z osmi dostal více než jeden gól (!), celkem inkasoval jen deset branek. Odchovanec pražské Slavie je oporou Západočechů už třetím rokem v řadě, řekne si o šanci v zahraničí?

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

Filip Hronek (O, Mountfield HK)
V minulé sestavě měsíce chyběl, nyní se vrací. O Filipu Hronkovi se toho napsalo už hodně, v české nejvyšší soutěži momentálně asi není kvalitnější hráč. Hvězda Detroitu dostává na ledě moře času a odvděčuje se po všech stránkách. V listopadu Hronek zapsal osm bodů za tři góly a pět nahrávek.

 

Martin Gernát (O, HC Oceláři Třinec)
Do našeho výběru tentokrát pronikla i opora třineckých zadních řad. Martin Gernát je jedním z nejlepších ofenzivních obránců v soutěži, v dresu Ocelářů září už třetí sezonu za sebou. Skvělý listopad podtrhl parádní bilancí tří gólů a osmi asistencí. I díky němu je Třinec tak dominantní.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Martin Růžička (Ú, HC Oceláři Třinec)
V Třinci zůstaneme i dál. Martin Růžička dlouho platil za vynikajícího střelce, vždyť před lety dal v extralize 40 gólů. V probíhajícím ročníku je ale nejlepším nahrávačem extraligy, k šesti zásahům nasbíral už osmnáct asistencí. Obrovskou zbraní je hlavně do přesilových her.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

David Šťastný (Ú, BK Mladá Boleslav)
Deset zápasů, šest gólů, šest asistencí… to je hodně slušná listopadová vizitka mladoboleslavského kanonýra. David Šťastný zažívá životní ročník a hraje v obrovské pohodě. Třeba na výprasku proti Karlovým Varům se podílel čtyřmi trefami. V kombinaci s Radimem Zohornou v něm mají Bruslaři vepředu velkou sílu.

 

Matěj Stránský (Ú, HC Oceláři Třinec)
Nejlepším střelcem extraligy však aktuálně není Šťastný, ale Matěj Stránský z Třince. Tomu na dosavadních čtrnáct gólů stačili pouhých třináct utkání. Loni sedmadvacetiletý forvard skóroval 23x, tuto metu nejspíš brzy překoná.

Překvapení měsíce

V létě ještě za Kometu nastupoval v Generali Česká Cupu, v nové extraligové sezoně ale hájí barvy Karlových Varů. Libor Zábranský se na západě Čech rozehrál do výborné formy, v listopadu nasázel pět branek a dva góly připravil. Na obránce z třetího obranného páru velmi slušná práce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz