Úleva, ale ve čtvrtfinále to musí být lepší, hlásí Nečas. Soupeře si nevybíral

Foto: Martin Voltr

(VANCOUVER, od našeho zpravodaje) V utkání zaznamenal gól a nahrávku, Martin Nečas během první třetiny proměnil přesilovku a dvacítku nasměroval k důležitému vítězství nad Dány. "Důležité hlavně je, že jsme vyhráli. Už jsme prostě museli," říká útočník Caroliny.

Severský soupeř měl ve skupině mizerné výsledky, neskutečně ho trápila koncovka, což se nezměnilo ani v utkání s českou reprezentací. Ovšem Varaďova armáda věděla, že musí vyhrát, aby si zajistila play off. Z hlediska psychiky nic příjemného, junioři ovšem úkol zvládli.

"Nepodali jsme úplně optimální výkon, ale zase se nám povedlo proměnit nějaké přesilovky. Taky jsme však měli hodně oslabení, což nás hrozně shazuje. Díky tomu se  Dánové ve třetí třetině dostali k několika šancím a my mohli děkovat Lukášovi Dostálovi. Náš výkon musí být ve čtvrtfinále lepší,“ povídá jasně nejzkušenější hráč dvacítky.

Konečně jsme dali přesilovky. To týmu vždycky pomůže

Nečase mohlo těšit, že se střelecky prosadil. Souhra přesilovkové letky se líbila, dvě využité výhody zvednou dispečerům ofenzivy náladu. "Nepřijel jsem kvůli tomu, abych sbíral body," namítá s tím, že v první řadě jde o týmový výsledek. "Nedávali jsme góly a od toho se to odvíjelo. Určitě se člověku uleví, když se trefí, ale v zápase jako s Dány bylo jedno, kdo ho dá. Ať jsem to já nebo třináctý útočník. Hlavně, že jsme to uhráli. Teď už jdeme do toho pravého, ve čtvrtfinále musíme zamakat.“

Nesmíme mít tolik vyloučených, velí Lauko

Ve Vancouveru dosud vázla forma hráčů, od nichž se čeká nejvíc. S ohledem na to by měl skalp Dánů pomoci. Na branku stále čeká Filip Zadina, naopak Martin Nečas už ne ."Já osobně jsem se první dva zápasy cítil dobře, jenom to tam prostě nepadalo. Ale proti Dánsku jsme konečně dali přesilovky. A to týmu vždycky pomůže," připomene.

Foto: Martin Voltr

V souboji s protivníkem úrovně Dánska bývá znát, jakým způsobem Češi do utkání vstoupí. Dvacítka zahájila podle představ, brzy se ujala vedení. "Vždycky je důležitá první třetina. Když je to vyrovnané, pak to bývá hrozné trápení. Tentokrát jsme vedli 2:0, takže nás to trošku uklidnilo. Jenže následně jsme se nechali zbytečně vylučovat. A to nás hrozně oslabuje," upozorňuje.

Stěhování? Máme dost času se přizpůsobit. Nebude to problém

V klíčových pasážích utkání naštěstí zářil Lukáš Dostál. "Výborný gólman, ideální pro tenhle turnaj. Je vidět, že to má v hlavě srovnané. Znám ho už z Komety. Je mu jedno, pokud dostane blbý gól. Oklepe se a chytá dál úplně stejně," chválí Nečas parťáka, který zatím na šampionát nastoupil do tří utkání a všechna zvládl bezvadně.

Foto: Martin Voltr

Po vítězství nad Dány se junioři zaměří směrem ke čtvrtfinále. O jejich soupeři rozhodoval vzájemný souboj Američanů s Finy. Nakonec to bude tým USA. Martin Nečas odmítá, že by si vybíral a přál konkrétní tým. "Jde o stejné soupeře, minulý rok všichni viděli, že záleží, jak zahrajete ten daný zápas. Proti Finům jsme v Buffalu uspěli, ale bylo nám to jedno," potvrzuje.

Nula vzadu je vizitkou celého týmu, hlásí Dostál

Česká výprava měla dosud zázemí ve Vancouveru, ale coby třetí tým skupiny musí na úvod play off cestovat. Klíčový zápas čeká juniory ve Victorii. "Vždycky je pohodlnější zůstat v hale, kde hrajete skupinu. My ji nezvládli úplně ideálně, musíme se tedy stěhovat. Máme dost času se přizpůsobit, nebude to problém," uzavírá.

Ve čtvrtfinále musíme zahrát lépe, ví kapitán Nečas

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz