Trable Rytířů s autobusem: Výstroj oblékli na dálnici, rozcvička v poli

24. října 2014, 10:50

Adam Bagar

Další z klasických výjezdů na venkovní střetnutí se v podání kladenských starších dorostenců změnil v pořádnou grotesku. Během úterní cesty do Litvínova jim dosloužil autobus a jelikož je v takových situacích pro hráče i trenéry každá minuta drahá, rozhodli se komplikaci řešit dosti netradičně. Nejprve se na dálnici oblékli do výstroje a potom absolvovali v poli předzápasovou rozcvičku! "Připadali jsme si jako hodně velcí exoti," říká kapitán David Chládek.

"Stalo se to asi v půlce cesty, kdy řidič musel zastavit, protože cítil, že něco není v pořádku. Po chvíli jsme se dozvěděli, že je prasklá hadička od chlazení motoru. Za pomoci některých hráčů se snažil závadu opravit. Pak jsme vyjeli, ale po chvilce se z motoru začalo znovu kouřit. To už byla konečná a řidič byl nucen zastavit u pole," popisuje sedmnáctiletý mladík, jehož tým se rázem ocitl na neznámém místě.

To ale kladenské dorostence nikterak nerozhodilo, naopak přišli s dost originálním nápadem. "Když se trenér dozvěděl, že tento autobus včas nepřijede, tak zavelel, že se mají všichni hned převléknout. S rozcvičkou jsem pak přišel já, protože jako správný kapitán přece nemůžu nechat svoje mužstvo mrznout, obvláště v takové zimě. Už jsme se docela těšili do nového autobusu," culí se David Chládek.

Zážitek to musel být nejen pro samotné hráče a trenéry, ale také pro všechny lidi, kteří v tu chvíli po silnici projížděli. "Připadali jsme si jako hodně velcí exoti, to se asi každému nepřihodí, aby se převlékal na dálnici. Něco takového jsem nezažil, ale byla to určitě zajímavá zkušenost," říká s úsměvem Chládek, který v poli vedl rozcvičku vůbec poprvé. Taková událost se každému kapitánovi nepoštěstí.

"Bylo to super, všichni jsme si to moc užili, akorát místní farmáři asi nebudou moc spokojení," tváří se kysele Chládek. Takřka po hodině čekání dorazil pro zmrzlou kladenskou posádku autobus z Litvínova. "Přijeli jsme tam snad čtvrt hodiny před zápasem, který byl o hodinu posunutý, takže nakonec to bylo v pohodě. Docela nás pak štvalo, že nás trenér donutil se obléct," pokračuje David Chládek.

Kdo čekal, že tato nevídaná situace s Rytíři zatřásla, byl těžce na omylu. Naopak kladenští starší dorostenci po velmi dobrém výkonu zvítězili fotbalově 2:0 a domů jeli spokojení. "Hodně jsme se tomu nasmáli, protože to byl výjimečný zážitek. Ale zapomenout se nedá ani na to, když jsme v páté třídě přijeli na utkání do Rokycan bez gólmana a museli jsme hrát celý zápas s prázdnou brankou," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz