Střondala bude z Komety hostovat v první lize

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Do přípravy prvoligové Třebíče se v pondělí zapojil talentovaný útočník Vojtěch Střondala, který zůstává i na širší soupisce brněnské Komety.

Dvacetiletý Střondala už v Třebíči v minulosti působil: právě tam sbíral v sezoně 2018/2019 své první zkušenosti v mužském hokeji.

Už tehdy zaujal nadstandardní produktivitou: ve 33 zápasech se blýskl 23 body.

Teď se do Horácké Slavie vrací o dost zkušenější. Je tedy jasné, že by i přes svůj stále nízký věk měl patřit k týmovým lídrům.

Střondala je čtvrtou oficiálně potvrzenou posilou Horácké Slavie: ta sice ztratila klíčového beka Karla Nedbala, zato přivedla Lukáše Formana (Přerov), Jana Mlčáka (Brno) a Adama Gajarského (Vsetín).

Není překvapením, že všichni čtyři mají vazby ke Kometě, s níž Horácká Slavia dlouhou dobu spolupracuje. Zároveň všichni dobře znají staronového třebíčského trenéra Kamila Pokorného.

Střondala má za sebou složitou sezonu: odehrál v ní jen sedmnáct extraligových utkání (1+0). V listopadu se totiž zranil a do hry se vrátil až na konci ledna.

Samozřejmě ale jeho výkony z předešlých sezon mluví samy za sebe.

Zahrál si na domácím mistrovství světa juniorů, nechyběl ani na šampionátu do osmnácti let nebo Hlinkově memoriálu.

Za sezonu 2019/2020 byl potom vyhlášen nejlepším juniorem v Chance lize, patřil totiž k tahounům Litoměřic (24 bodů ve 28 zápasech).

Tvořící se kádr SK Horácká Slavia Třebíč

Brankáři: Pavel Jekel, Jan Mičán, Lukáš Vejmelka.

Obránci: Lukáš Forman, Michal Furch, Lukáš Chalupa, Jan Mlčák, Jakub Novák, Adam Svoboda, Lukáš Zukal.

Útočníci: Ladislav Bittner, Radim Ferda, Adam Gajarský, Václav Krliš, Tomáš Křehlík, David Michalčuk, David Michálek, Lukáš Nedvídek, Matěj Psota, Vojtěch Střondala, Martin Šťovíček, Zdeněk Vedral, Michal Vodný.

Foto: Alena Zapletalová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz