Série bez gólu? Žere mě to, ale snažím se makat pro tým, hlásí Jarůšek

Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

25. listopadu 2020, 10:59

Ondřej Mach

Pět zápasů v řadě vyšel střelecky naprázdno, proti Olomouci se ale dočkal už po devatenácti vteřinách. Úvodní gól Richarda Jarůška chemikům hodně pomohl, proti Moře byli většinu času aktivnějším celkem. Nakonec z toho byly dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech.

„Chtěli jsme zapomenout na zápas v Hradci, který se nám absolutně nepovedl. Do utkání jsme dobře vstoupili, dali jsme rychlý gól. Myslím, že nás to dostalo do pohody. Ale bylo to vyrovnané utkání,“ hodnotil bezprostředně po zápase Jarůšek.

Hanáci ale domácím výhru ani zdaleka nedali zadarmo. Ve druhé třetině jim stačily dvě rychlé akce na to, aby skóre otočili, a rázem musel dotahovat Litvínov. Jenže obrat předvedli i černožlutí, sedm minut před koncem pak duel do prodloužení poslal Jan Bambula.

„Jsme spokojení, že máme bod navíc. Dneska jsme ale mohli mít tři body a mohli jsme se ještě víc odpoutat od ostatních. Zaplaťpánbůh ale za dva body,“ oddechl si aktuálně nejlepší litvínovský střelec.

„Dneska jsme měli plno šancí, soupeře jsme přebruslili. Mohli jsme mít tři body a bereme jen dva, takže je to zklamání.“

V severočeském táboře po utkání přesto nepanovala úplná spokojenost. „Dneska jsme měli plno šancí, soupeře jsme přebruslili. Mohli jsme mít tři body a bereme jen dva, takže je to zklamání. Každopádně určitě lepší dva než jeden,“ podotkl Jarůšek.

Záznam utkání Litvínov – Olomouc

Loni se Vervě proti Olomouci vůbec nedařilo, ve čtyřech vzájemných utkáních pokaždé prohrála. Letos se černožlutým podařilo zvítězit hned napoprvé, Hanáky přemohli po dlouhých 647 dnech.

„Netušil jsem to, ani mě to nějak moc nezajímalo. Olomouc je nepříjemný soupeř, hraje urputně, drží střední pásmo a hodně brání. Možná nám to nesedělo, ale v dnešní době takhle hrají skoro všechny mančafty,“ vykládal vousatý útočník.

Žere mě to. Když se střelecky nedaří, tak se snažím makat pro tým.“

Sám Jarůšek se v nové sezoně trefil potřetí, v posledních pěti utkáních nebodoval. „Žere mě to. Když se střelecky nedaří, tak se snažím makat pro tým a držet systém, který hrajeme. Dneska moc gólů nepadlo, ale měl jsem tam i další šance, takže jich mohlo být víc,“ dodal závěrem.

Foto: Edvard Beneš, hcverva.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz