Sedm asistencí! Prý jsem to hrál jak v přípravce, směje se Cienciala. Táta by byl pyšný

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

25. března 2018, 21:31

Daniel Ježek

Rozhodující sedmá bitva čtvrtfinále mezi Oceláři a Pardubicemi se změnila v show dvou hokejistů. V duelu, ve kterém Oceláři rozdrtili Pardubice 8:1, David Cienciala zaznamenal sedm asistencí a vyrovnal tak extraligový rekord. Ciencialovi zdatně sekundoval Ondřej Kovařčík, který se blýskl hattrickem. Hráči s drakem na hrudi mohou slavit postup mezi čtveřici nejlepších.

Dynamo do Třince přijelo se zdravým sebevědomím. Tým trenéra Miloše Holaně v pátek zvládl třetí domácí bitvu, na východ republiky se tak Pardubice přesouvaly s vyrovnaným stavem. Již od první třetiny, která sice branky nenabídla, ale Oceláři v ní svého soka vysoko přestříleli, ale duelu vládli Oceláři. Slezané pěti brankami ve druhé třetině zlomili odpor Dynama, v závěrečné periodě pak Třinečtí navýšili své vítězství na konečných 8:1.

„Naposledy jsem něco podobného zažil někdy v šesté nebo sedmé třídě. Zatím mi to ale nedochází. Stejný počin jsem si nechal na padesát dva zápasů, teď jsem to sfoukl v jednom. Parádně jsme to odmakali, všichni jsme tahali za jeden provaz. Co jsme dnes předvedli, to bylo něco neskutečného,“ zářil David Cienciala, který zapsal sedm gólových přihrávek!

Kdyby vám někdo před zápasem řekl, že budete mít sedm bodů, jak byste reagoval?
Asi bych si z něho dělal srandu, vůbec nevím, co na to říct. Sám to nechápu, nevím, jak to tam napadalo. Samozřejmě jsem za ty body rád, hodně mě ale těší postup a to, že můžeme dál bojovat. Nějaké asistence padly v přesilovce, zbytek fakt nevím. Co jsem tam hodil, tak kluci to skvěle hodili do brány. Jsem za to rád.

Jak je na tom Ondřej Kovařčík, který dal hattrick a nebyl vyhlášen hvězdou zápasu?
Chudák sedí v šatně a ani neví, že dal hattrick (smích). Ondra hrál perfektně, zápas jsme odmakali úplně všichni. Pomáhali jsme si, nakonec to pro nás dobře dopadlo.

>> Oceláři roznesli Dynamo 8:1 a jsou v semifinále! Cienciala zazářil

Budete muset něco přispět do týmové kasy?
Doufám, že nic.

Vnímal jste v průběhu zápasu naskakující asistence?
Jo, vnímal. Naposledy jsem něco podobného zažil někdy v šesté nebo sedmé třídě. Zatím mi to ale nedochází. Stejný počin jsem si nechal na padesát dva zápasů, teď jsem to sfoukl v jednom. Parádně jsme to odmakali, všichni jsme tahali za jeden provaz. Co jsme dnes předvedli, to bylo něco neskutečného.

Co vám říkali ostatní hráči?
Že jsem to hrál jako v přípravce (smích). Zatím ale kluci nic většího neříkali.

Hattrick O. Kovařčíka a Cienacialovy asistence

Nebyli jste po prohraném šestém zápase psychicky dole?
V play off nemůžete být dole, jinak to nemůžete zvládnout. Šestý zápas jsme hodili za hlavu a soustředili jsme se jen na rozhodující bitvu. Na co jsme sáhli, to tam dnes spadlo. Myslím, že se to odrazilo od celkového týmového výkonu. Tahali jsme za jeden provaz, každý dělal to, co měl. To se nám vyplatilo.

Neskutečná euforie, raduje se třígólový O. Kovařčík

Nemrzela vás šance ze druhé třetiny, kdy jste mohl skórovat?
On mi vracel puk, ten mi ale přeskočil hokejku. Já se ale pak vracel a přihrával na gól Ondrovi. V tom samém střídání, takže gól by padl tak jako tak. Hlavou mi proto neproblesklo nic.

Co říkáte na atmosféru?
Diváci nás hnali, byli fantastičtí. Hodně nám pomohli, byli tím šestým hráčem na ledě.

Potyčka Linharta a Tomáška

V semifinále můžete hrát buď s Brnem nebo Hradcem. Koho byste radši?
Vůbec to neřešíme. Každý soupeř je špičkový, bude to další velmi těžká bitva. Osobně mi je úplně jedno, koho dostaneme.

Komu byste tento výkon věnoval?
Určitě taťkovi. Hokej hraji pro něj, věřím, že on se na mě taky dívá. Určitě by byl pyšný.

Sestřih utkání HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 8:1

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz