Řisuty mají nového kouče! Buldoky převezme bývalý extraligový cestovatel

Foto: hcrisuty.cz

15. června 2020, 12:33

Ondřej Mach

Po odchodu Michala Jägera muselo vedení Řisut vyřešit nepříjemnou otázku: kdo zkušeného kouče nahradí? Buldoci nyní znají odpověď, mužstvo v nadcházejícím ročníku povede Jan Boháček.

A skutečně bude mít na co navazovat. Klub před uplynulou sezonou prodělal četné změny, obměnila se velká část hráčského kádru a přišel nový trenér. Nezkušený celek se pod vedením Michala Jägera rozjížděl pomaleji, nakonec ale v severní skupině obsadil páté místo.

Jenže Jäger na konci ročníku u týmu z osobních důvodů skončil a vrátil se do Chebu, který před rokem vedl ještě v krajské lize. Vedení Řisut tak začalo intenzivně pracovat na angažování nového lodivoda. Tím se stal Jan Boháček.

Jednapadesátiletý kouč má za sebou bohatou kariéru, během níž v české nejvyšší soutěži vystřídal sedm klubů. Pojďme ale popořadě: s hokejem začínal v Táboře, následně obdržel laso z pražské Sparty, kde strávil čtyři sezony a s klubem oslavil zisk mistrovského titulu.

V dalších letech se z Boháčka stal hokejový cestovatel. V extralize hrál ještě za Pardubice, Jihlavu, Olomouc, České Budějovice, Kladno nebo Havířov. Kromě toho si krátce vyzkoušel první ligu a zahrál si v Rusku, Itálii, Francii nebo Polsku. Nesmíme zapomenout ani na tři starty za českou reprezentaci.

Bývalý obránce pak kariéru dohrával v nižších tuzemských soutěžích, v Mělníku z ledu plynule přešel k trénování. První rok pod jeho vedením se mužstvo dostalo až do finále krajské soutěže, v další sezoně dokonce získalo titul. Další angažmá přišlo až o tři roky později, kdy Boháček trénoval Poděbrady.

Nyní má před sebou novou výzvu. Podaří se mu v Řisutech navázat na práci trenéra Jägera a postoupit s týmem znovu do play off?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz