Potvrzeno, Čiliak se upsal Slovanu: Atmosféra mi bude připomínat Brno

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

30. května 2018, 8:45

Adam Bagar

Potvrzeno. Reprezentační gólman Marek Čiliak se po dvou titulech v Kometě Brno přesouvá do Slovanu Bratislava. S účastníkem ruské KHL podepsal roční smlouvu. Slovenský brankář to potvrdil v úterý večer pro televizi Markíza, oficiálně klub jeho příchod představí na středeční tiskové konferenci.

V uplynulém týdnu nejdřív ruský agent Ivan Botev z agentury SCB Group na Twitteru uvedl, že se brněnský mistr upsal v KHL na rok. Slovenský deník Nový Čas následně přišel s tím, že jde o Slovan Bratislava. Klub i gólman mlčeli, až nyní to zvolenský rodák potvrdil.

Doma budu v Brně i ve Zvolenu, takže je to ideální

"Mám to všude blízko, doma budu v Brně i ve Zvolenu, takže je to ideální. I pro lidi, kteří se na mě budou jezdit dívat. Na Slovanu je skvělá atmosféra, bude mi to připomínat Brno. Pro mě je to v tuto chvíli nejideálnější," rozplýval se pro televizi Markíza Marek Čiliak.

"Na Slovanu je skvělá atmosféra, bude mi to připomínat Brno. Pro mě je to v tuto chvíli nejideálnější."

Ten má za sebou další parádní sezonu, podruhé za sebou byl na galavečeru Hokejista sezony vyhlášen nejlepším extraligovým brankářem a výrazně přispěl Kometě ke druhému titulu za sebou. Premiérově se pak představil na MS, navíc jako brankářská jednička.

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

Čiliak opouští extraligu po pěti letech. "Už před sezonou jsme si řekli, že když mu přijde zajímavá nabídka, popřejeme mu hodně štěstí. Věřím, že se mu sen splní a finanční ohodnocení bude mít daleko větší," uvedl nedávno brněnský majitel a trenér Libor Zábranský.

Čiliak měl také nabídky z Ruska, Německa a Česka

Marek Čiliak přiznal, že měl také nabídky z Ruska, Německa a Česka. Zajímal se o něj i Hradec Králové, ale nakonec zvítězil Slovan, jenž v uplynulém ročníku obsadil brankářský post Čechy. KHL si v Bratislavě zachytali Jakub Štěpánek, Jakub Sedláček a Marek Mazanec.

Haščák se v Kometě po dvou titulech loučí, budoucnost zatím neřeší »

Čiliak je první známou posilou Slovanu pro novou sezonu 2018-19. Další by měl klub představit už před polednem na mimořádné tiskové konferenci, na níž by se měl vyjádřit také k aktuální situaci v klubu, odkrýt jméno nového kouče a detailněji nastínit plán příprav.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz