Potvrzeno! Barinka po konci v Kometě bude hrát za Kladno

Foto: hc-kladno.cz

11. září 2019, 15:18

Adam Bagar

Vedení extraligového Kladna potvrdilo příchod zkušeného obránce Michala Barinky, který se s Rytíři dohodl na roční smlouvě. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Pětatřicetiletý zadák strávil poslední dvě sezony v Kometě, s níž v roce 2018 vyhrál titul, ale po konci smlouvy zůstal bez práce. Usilovala o něj prvoligová Poruba, jenže po stěhování do Prahy tahle varianta padla. Michal Barinka se minulé úterý připojil k Rytířům.

„Ne všechno se bude vyvíjet podle našich představ. A v takových chvílích se zkušenosti hodí dvojnásob.“

„S rodinou jsme se přestěhovali do Prahy, spojili se s Jardou a domluvili na spolupráci. Moje role je jasně daná, musím něco předat mladším klukům. Motivací je hrát dobrý hokej pro lidi a pomoct klukům držet se v bezpečných patrech tabulky,“ hlásí ostřílený hokejista.

Kladnu pomohl už v generálce na ústeckém ledě a zaujal. „V přípravě se jevil velmi dobře, je to výborný hráč. Prostě vysoká kvalita,“ pokyvuje kouč Jindřich Lidický s tím, že by Barinka měl nastoupit už v pátek v Třinci. „Věřím, že týmu hodně pomůže,“ doplňuje.

Foto: hc-kometa.cz

Hodně si od něj slibuje i Jaromír Jágr. „Byl v reprezentaci, v zahraničí a spoustu toho odehrál v extralize. To je pro nás teď hodně důležité, protože ne všechno se bude vyvíjet podle našich představ. A v takových chvílích se zkušenosti hodí dvojnásob,“ má jasno Jágr.

Barinka v uplynulé sezoně nasbíral osm bodů (4+4) ve 46 utkáních, celkem mezi tuzemskou elitou zapsal už 534 startů a 124 bodů (37+87). Někdejší bek Chicaga působil v Kometě, Spartě, Vítkovicích či v Českých Budějovicích. Nyní jej čeká čtvrtá extraligová štace.

Aktuální soupiska Rytířů Kladno

Brankáři:
Adam Brízgala, Lukáš Cikánek.

Obránci:
Martin Kehar, André Lakos, Ladislav Romančík, Josef Zajíc, Matyáš Zelingr, Brendon Nash, Brady Austin, Ondřej Smetana, Michal Barinka.

Útočníci:
Štěpán Bláha, Jakub Hajný, Šimon Jelínek, Tomáš Kaut, Daniel Kružík, Patrik Machač, Antonín Melka, Tomáš Redlich, David Stach, Jakub Strnad, Ladislav Zikmund, Jaromír Jágr, Brendan O'Donnell, Martin Réway, Jakub Valský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz