Peterek jde z Třince do klubu, kde dával góly Brendl. Napodobí ho Raška?

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

31. července 2019, 12:02

Václav Jáchim

Kádr třineckých Ocelářů opouští Jonáš Peterek. Talentovaný útočník, který si na jaře zahrál mistrovství světa osmnáctiletých, odchází do kanadského juniorského týmu Calgary Hitmen. Oceláři potvrdili jeho přesun na sociálních sítích.

Jonáš Peterek má na kontě jeden start v extralize dospělých, během uplynulé sezony patřil k oporám třinecké juniorky, s níž slavil mistrovský titul. Syn sportovního ředitele Ocelářů navíc získával zkušenosti v prvoligovém Frýdku-Místku, za který sehrál 41 utkání Chance ligy s bilancí dvou branek a devíti nahrávek.

Koncem června se Peterek prosadil v CHL Import Draftu, jeho práva získali Calgary Hitmen. Jedná se o klub, které před dvaceti lety střílel góly a trhal rekordy v produktivitě Pavel Brendl. Z českých hokejistů oblékali dres Hitmen v minulosti také Lukáš Vantuch, David Vrbata, Roman Pylner, Jiří Cetkovský a Tomáš Karpov.

Jonáš Peterek

Jonáš Peterek | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Vedení klubu nyní potvrdilo, že s Peterkem uzavřelo smlouvu pro příští sezonu, do kádru míří rovněž Slovák Samuel Krajč. Oceláři o odchodu talentovaného mladíka informovali také. „Pro Jonáše to je velká výzva. Zahraje si zámořský hokej, věříme, že mu to v kariéře hodně pomůže," říká Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Jisté zatím není, jak se vyvine situace u Adama Rašky. Třinecký útočník připadl v CHL Import Draftu týmu Rimouski Oceanic, který má o juniorského reprezentanta a hvězdu posledního play off extraligové juniorky zájem.

Raška by mohl napodobit Peterka, pokud se do zámoří vydá, bude hrát za tým, kde kdysi válel Sidney Crosby. Dres Oceanic z našinců oblékali Michael Frolík, Petr Straka, Zbyněk Hrdel, Jakub Culek, Jan Košťálek, Radim Šalda, Patrik Zdráhal, Tomáš Petráček a Matouš Bělohorský. O další budoucnosti Rašky by mohlo být oficiálně jasno v nejbližší době.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz