Páté místo? Žádná pohoda! Pak to většinou stojí za prd, říká Jaroměřský

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

23. prosince 2017, 11:09

Klára Petrásková

Pět zápasů marně čekal, na šestý pokus se konečně dočkal. Jan Jaroměřský hraje za Olomouc už pátým rokem, ještě nikdy ale nezažil výhru v Hradci. Až nyní. Utkání nabité emocemi, aktivním hokejem i osobními souboji ovládla Mora 5:2, druhému celku tabulky uštědřila lekci z produktivity.

„Oba týmy hrály celkem kvalitní hokej. Nasazení, rychlost i hra byly na vysoké úrovni a myslím, že to byl povedený zápas z obou stran. Z naší strany byl ale povedenější,“ uculuje se Jaroměřský. „Samozřejmě bolel, ale každý zápas někdy bolí,“ má jasno devětadvacetiletý zadák.

Na hradecký led zavítal coby hráč Olomouce již pošesté. Tentokrát ale vůbec poprvé poznal, jaké to je vychutnat si pod Bílou věží vítěznou děkovačku. „Nevyhráli jsme tady, co si pamatuju,“ směje se. „Nastoupili jsme do utkání tak, jak jsme si řekli. Dali jsme góly, měli víc ze hry. Škoda pak toho obdrženého gólu v naší přesilovce, naštěstí nás to ale nepoložilo,“ popisuje průběh duelu.

Jan Jaroměřský: Žádnou pohodu si nemůžeme dovolit

Třetina, ve které by jeden z týmů nevyslal na bránu ani jednu střelu, se jen tak nevidí. V zápase Hradce s Olomoucí se to ale povedlo, ve druhé části byl poměr střel neuvěřitelných 17:0! „Jako asi pro ně, co?” říká Jaroměřský pobaveně. „Neměli jsme střelu, to je ostuda. Ale vyhráli jsme nakonec 5:2, takže je to vlastně jedno,” míní.

O všem rozhodla třetí třetina. „Odehráli jsme ji parádně. Kluci se drali do brány, dali góly a já mám hroznou radost, že jsme před Vánoci zvládli urvat takhle důležité tři body zrovna z Hradce,“ neskrývá nadšení olomoucký hokejista. Sám se sice na vítězství bodově nepodílel, to mu ale na radosti neubralo. Ba naopak, pět vstřelených branek za zápas nemají Kohouti na kontě denně.

Celek z Hané je totiž dlouhodobě proslulý především svou defenzívní hrou. Těsné výsledky, neprostupná obrana. V probíhající sezóně ale čím dál víc vystrkuje růžky do útočného pásma a vizitkou je třeba právě představení v Hradci. „Samozřejmě vnímáme tahle věčná tvrzení, že hodně betonujeme. Taky se ale říká, že jsme nepříjemný tým, který nedá nic zadarmo. Když všechno opravdu dodržujeme, přináší nám to ovoce,“ ví hráč Mory.

Oním ovocem je i postavení v tabulce. 50 bodů a páté místo, toho si na Moravě cení. Ovšem je třeba nenechat se unést. „Snažíme se ke každému zápasu přistoupit úplně stejně. Rozhodně bych neřekl, že máme nějakou extra pohodu, když jsme pátí. To může říct možná Plzeň, že má pohodu, ale my si ji nemůžeme dovolit. Většinou, když jsme si udělali pohodu, tak to pak stálo pěkně za prd,“ říká s trochou nadsázky vždy pozitivně naladěný obránce.

Ten je opatrný také ohledně posouvání týmových cílů. Jak se říká – jednou nahoře, jednou dole. „Já na cíle moc nehraju. Je 52 zápasů a cíl se může říct vždycky tak tři čtyři kola dopředu. Teď totiž nemůžeme vědět, kde budeme na konci ledna. Samozřejmě ale koukáme nahoru. Máme nějakou sílu a nevidím důvod, proč bychom měli koukat někam dolů,“ uzavírá.

Sestřih utkání Mountfield HK – HC Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz