Palát po generálce: Nikdo nás úplně nepřehrál, můžeme udělat výsledek

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

6. května 2019, 8:35

Adam Bagar

Ve finální nominaci na MS podle předpokladů nechybí ani útočník Tampy Bay Ondřej Palát, jenž se Miloši Říhovi a jeho štábu ukázal ve víkendových zápasech se Švédy a Rusy v dobrém světle.

„V sobotu jsem byl ještě trošku unavený, ale ve druhém zápase už jsem se cítil dobře. Teď se těším, co bude dál,“ přiznává šikovný hokejista, který se představil ve druhé útočné formaci s Dmitrijem Jaškinem a Filipem Chytilem. Spolupráce jim klapala, sedli si.

„Myslím, že jsme oba zápasy odehráli dobře. Dima je hodně silný na puku a Filip tam dobře jezdí na centru,“ pokyvuje Ondřej Palát, který na sobotní trefu z utkání se Švédy nenavázal. Proti Rusům vyšel bodově naprázdno, český národní tým se zmohl jen na gól.

Hokejisté přitom začali výborně, v první části byl aktivnější než hvězdami našlapaná sborná. „První třetina nebyla vůbec špatná. Kdybychom proměnili aspoň půlku z těch šancí, tak je to minimálně remíza. Škoda,“ mrzí osmadvacetiletého útočníka porážka 1:4.

„Samozřejmě jejich kvalita byla znát. Mají tam neskutečné hráče. Ale myslím, že kdybychom hráli ještě trochu lépe z obrany, tak neměli tolik šancí. Musíme si více hlídat střední pásmo. Dostávali to do plné jízdy a to je pak těžké je v plné rychlosti dohonit,“ hlásí.

Během zápasu se stihl pobavit i se svými parťáky z Lightning. „Mám tam Andreje Vasilevského, Nikitu Kučerova a Michaila Sergačeva. Takže jsme se s klukama zdravili a popřáli si štěstí. Jen jsme se bavili trošku o hokeji,“ líčí Palát po čtvrtém místě na domácí akci.

„Všechny tři zápasy byly pozitivní. Musíme hrát jako se Švédskem, proti Rusku byla polovina zápasu dobrá. Na tom musíme stavět,“ má jasno Palát, který se už těší na své premiérové MS. O to víc, že se letos koná u našich východních sousedů, v Bratislavě a Košicích.

„Těším se a snad týmu co nejvíc pomůžu,“ říká natěšený český reprezentant, který přes výsledkově nepovedenou generálku touží po medaili. „Nikdo nás úplně nepřehrál. Když budeme hrát dobře dozadu a pohlídáme střední pásmo, můžeme udělat výsledek,“ velí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz