Nemůžeme vypadat jako kašpaři, soptí Hamrlík. Zamíří Honejsek do Dynama?

Foto: David Peška, beranizlin.cz

23. listopadu 2020, 14:59

Daniel Kinc

Po prohře v Brně měl nejspíš smíšené pocity. Zlínský trenér Martin Hamrlík musel nejprve sledovat, jak jeho mančaft zaspal na jihu Moravy polovinu utkání a prohrával 0:4, na druhou stranu předvedl skvělou stíhací jízdu a málem dosáhl na vyrovnání. Přesto nakonec Berani odjížděli s prázdnou a Libor Kašík podruhé za sebou střídal v průběhu duelu. Ve svém pozápasovém hodnocení tak kritikou nešetřil.

„Tolik vyloučení, navíc za takové stupidní fauly, to byla anarchie z naší strany. Viděli jsme, že hrát jen dvě třetiny nestačí, a borci si musejí sáhnout do svědomí za to, co předvádějí. Je to škoda. Hrát takhle od začátku, tak šance na body v Brně určitě byly. Ale přesilovky rozhodly,“ má jasno Martin Hamrlík po porážce 3:5.

Kometa proměnila celkem tři početní výhody, jsou opravdu téměř nebránitelné?
Když jsem hrál hokej, tak jsem to o našich přesilovkách říkal taky. Jasně, hrají to dobře a mají v pětce nejlepší hráče. Připravovali jsme se na ně, jenže u prvního gólu jsme hned udělali chybu, kterou soupeř potrestal. Mají to dobře poskládané a těžko se to brání.

Libor Kašík podruhé v řadě střídal během duelu, je na něm znát jakási nepohoda?
Nálože, co jsme dostali, jsou velké. Pokud je Libor v nepohodě, tak samozřejmě nepomůže nikomu, když dostane čtyři pět gólů. Viděli jsme, že jakmile Hufíno (Daniel Huf, pozn. red.) šel do branky, tak to zavřel, a teď tedy budeme řešit dál, kdo nastoupí v příštím zápase.

Minule jste doma s Mladou Boleslaví dostali sedm branek, tentokrát jste ale debaklu zabránili a bojovali o body.
My to můžeme ovlivnit pouze v tom, jaké hráče posíláme na led. Ale jak hrají, to si musí oni sáhnout do svědomí, kolik tomu na ledě dávají a jakou mají motivaci. Samozřejmě, hraje se bez diváků, peníze jsou osekané, nemají to lehké. Každý si motivaci musí najít sám. Zápasy jsou v televizi, fanoušci se dívají a nemůžeš na ledě vypadat jak kašpar. Když budeme hrát, jak první třetinu v Brně, i nadále, tak budeme všichni za idioty. Musíme navázat na další dvě třetiny, kdy už naše hra vypadala dobře. V opačném případě to budou debakly s každým soupeřem. Není možné, abychom šli na led stylem, že se jdeme vyvětrat.

S trenérem Svobodou jste v kontaktu? Má nějaké zdravotní problémy?
Mluvili jsme spolu během zápasu, po třetinách jsme ve spojení. A nic mu není, žádné příznaky nemá.

„Honejsek do Pardubic? V rukou to má Tonda.“

Nepočítali jste původně i s tím, že bude hrát z Přerova zapůjčený Jakub Svoboda?
Hrál v pátek za nás a v sobotu v Chance lize za Přerov, takže jsme nechtěli, aby hrál tři zápasy ve třech dnech. Doufejme, že už v úterý ho budeme mít k dispozici.

Na veřejnosti se proslýchá o možném odchodu Antonína Honejska do Pardubic.
Koluje to v éteru, ale my se o tom nebavíme. Hráči mají nyní de facto neomezené možnosti a mohou odejít prakticky kamkoliv, jelikož smlouvy se neplatí, ale záleží na hráči, který si to musí pobrat sám i s ohledem na tom, jakou roli v tom hraje srdce a touha odejít v této těžké době. Nikomu nic nezazlívám, vím, že to koluje po internetu, a pokud odejde, tak ztratíme výborného konstruktivního centra. V rukou to má ale Tonda.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz