Nejtěžší zápas turnaje, přiznává Peterek. Mladíci si na Švédy věří

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

24. dubna 2019, 13:25

Jan Šimek

(UMEA, od našeho zpravodaje) Útočili na první příčku, která by jim pro čtvrtfinále zajistila setrvání v Umea a hlavně a schůdnějšího soupeře pro čtvrtfinále. Hokejisté české osmnáctky měli zápas s Kanadou dobře rozjetý. Vedli o dva góly, pak ale přišla zbytečná chyba.

„Blbě jsem nahrál, Američané z toho ujeli, dali gól, a tím se trochu nakopli,” štve útočníka Jonáše Peterka. „Nějaké šance zvrátit výsledek jsme měli, ale nespadlo to tam. Pořád to bylo 2:1 a dalo se s tím hrát,” dodává jedním dechem.

České naděje o svůj náskok přišly ve druhé třetině, v závěru třetí dvacetiminutovky pak schytaly další tři zásahy a nakonec Kanadě podlehly v poměru 2:6. „Vstup do zápasu nám vyšel, hráli jsme s nimi docela vyrovnaný hokej. Až na ty góly na konci, které nám tam napadaly. Na začátku jsme měli více ze hry, ale pak nás už přehrávali,” přiznává.

Alois Hadamczik hodnotí utkání s Kanadou

Od druhé třetiny hráči s javorovým listem na dresech český výběr mačkali. Na Lukáše Paříka v české kleci letělo 30 střel. „Je dost těžké je zastavovat, protože mají spoustu výborných hráčů. Nedali jsme šance, byla tam nějaká vyloučení... Je to škoda,” mrzí syna bývalého vynikajícího útočníka a současného sportovního ředitele Ocelářů Jana Peterka.

„Jsme zklamaní, protože do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Byl to asi nejtěžší zápas, protože Kanada má výborný tým a je jedním z favoritů turnaje,” přiznává borec, který už má na kontě i jeden extraligový start.

Marcel Barinka po prohře s Kanadou

Teď se Hadamczikova parta přesune do Örnsköldsviku, kde ji čeká čtvrtfinálová bitva se Švédskem. „Švédové jsou šikovní na puku. Mají beky, kteří to umí rozehrát, a mají i dobré přesilovky, ale věříme si na ně. Umíme s nimi hrát, bude to dobrý zápas,” tuší Jonáš Peterek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz