Neinkasoval už 203 minut! Stezka v Americe září a chystá se na roli otce

Foto: facebook.com, Aleš Stezka

21. října 2016, 14:37

Adam Bagar

Devatenáctiletý brankář Aleš Stezka prožívá neskutečný vstup do sezony v americké juniorské USHL, když v dresu Chicago Steel nastoupil ke třem utkáním a pokaždé slavil triumf ozdobený čistým kontem. Stezka byl už dvakrát vyhlášen nejlepším hráčem týdne, šňůru bez inkasované branky natáhl na nevídaných 203 minut a nejlepší chvilky dosavadní kariéry si pořádně užívá! "Něco takového jsem zažil naposledy tak v páté třídě," culí se Stezka v rozhovoru pro hokej.cz.

Po uplynulém ročníku měl ze zámořské zkušenosti dost smíšené pocity, ale v létě se přesunul z týmu Sioux Falls Stampede do Chicago Steel a zatím si novou štaci maximálně pochvaluje. „Je to obrovská změna. Už když přijdu na zimák, tak cítím úplně jinou atmosféru. Od trenérů i klubového vedení cítím velkou důvěru, což je pro každého gólmana vždycky perfektní,“ těší devatenáctiletou hvězdu týmu, který v nové sezoně stále nepoznal hořkost porážky.

"Nějaké zkušenosti s malým miminkem už mám díky tříleté sestře, takže do nějaké míry vím, co to obnáší. Ale určitě být bráchou a otcem je rozdíl. I proto se snažím na internetu číst různé recenze rodičů malých dětí a otců."

„Už v přípravě jsme hráli výborně. Momentálně držíme šňůru sedmi výher, ale musíme zůstat nohama na zemi, aby se to neotočilo,“ velí Aleš Stezka. „Musím říct, že každý trénink všichni makají na sto procent. Máme skvělou partu a jsme kamarádi nejen na hokeji. Trenéři se všemi komunikují i mimo led, kouč gólmanů se nám hodně věnuje, což jsem v předchozím angažmá nepoznal,“ přiznává Stezka, který byl vloni draftován Minnesotou ve čtvrtém kole.

Letošní sezona je pro něj pohádková. Odchytal tři zápasy a žádný ze soupeřů na něho nenašel recept. „Je to o týmové hře a skvělé práci každého hráče v mančaftu, bez spolupráce a pomoci svých spoluhráčů by to nebylo možné! Nehrajeme jako jednotlivci, ale jako tým,“ zdůrazňuje Stezka, který přišel o zbylé čtyři zápasy kvůli otřesu mozku. „Klasika, dostal jsem pukem do hlavy. Chyběl jsem asi čtrnáct dní, ale teď se cítím líp než před zraněním,“ culí se.

Tři nuly v řadě? Krásné, ale hlavní jsou výhry. Zůstávám nohama na zemi

Po návratu na led vychytal dvě čistá konta a natáhl šňůru neprůstřelnosti už na neuvěřitelných 203 minut. „Na nějaké série nemyslím. I kdyby skončila už příští zápas, tak hlavně abychom vyhrávali a posouvali se výkonnostně stále nahoru,“ přeje si Stezka. Ten v posledních dnech čelí větší pozornosti. „Všímám si různých reakcí na internetu. Je to hezké číst, ale zůstávám nohama na zemi. Tři nuly v řadě jsou krásné, ale hlavní jsou vítězství,“ pokračuje.

A ozývají se teď víc také kamarádi a známí. „Dokonce i lidé, které vůbec neznám,“ usmívá se spokojený mladý gólman, kterého na dálku podporuje i přítelkyně. „Kouká se na každý zápas, přestože jsou v Česku třeba dvě hodiny ráno. Snaží se mě podporovat, jak jen to jde, za tohle jsem ji moc vděčný. Právě moje těhotná přítelkyně, která má měsíc a pár dní před porodem, mi tady moc chybí,“ přiznává Stezka, který se už pomaličku chystá na roli tatínka.

Mladý otec? Jsem na to hrdý, na miminko se už s přítelkyní hodně těšíme

„Nějaké menší zkušenosti s malým miminkem už mám díky tříleté sestře, takže do nějaké míry vím, co to obnáší. Ale určitě být bráchou a otcem je rozdíl. I proto se snažím dost na internetu číst různé recenze rodičů malých dětí a otců,“ říká teprve devatenáctiletý mladík. „Já to vůbec neberu tak, že je to brzy. Jsem na to hrdý. Kolik lidí se v dnešní době snaží o miminko a nejde jim to, proto jsme za tohle vděční a moc se na to s přítelkyní těšíme,“ říká Stezka.

Ten bude v Chicagu jediným, kdo už bude mít otcovské povinnosti. „Je to tak, ale Američané jsou v tomhle jiní,“ přiznává gólman, který už občas v kabině čelí nějaké té klasické srandičce. „Sem tam někdo něco prohodí, ale je to jenom ze srandy,“ potvrzuje Aleš Stezka, který už se těší na svého syna. „Po tatínkovi nový gólmanek,“ směje se mladík, jehož cílem je zachytat si na MS dvacítek. „Konkurence je ale silná, musím pořád tvrdě pracovat,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz