Návrat bývalé opory. České Budějovice získaly Štěpána Hřebejka

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Útočné řady Českých Budějovic, favorita WSM Ligy, rozšířil Štěpán Hřebejk. Čtyřiatřicetiletý bojovník přichází z Chomutova na hostování do konce sezony. Za Piráty letos odehrál 22 zápasů, ve kterých získal dvě asistence.

Hřebejk se vrací tam, kde prožil nejlepší roky kariéry. V Českých Budějovicích si poprvé zahrál extraligu, vydobyl si tam renomé jednoho z nejlepších defenzivních útočníků v zemi a po tři sezony byl v širším kádru národního týmu. Za něj nastoupil k šesti duelům na Euro Hockey Tour. 

V průběhu sezony 2009/2010 České Budějovice opustil. Potřeboval impuls, a tak posílil Karlovy Vary. Odtud pak přešel do tehdy prvoligového Chomutova. S Piráty postoupil, sestoupil a zase postoupil. 

Po šesti letech severočeská kapitola končí. Rodák ze Strakonic se vrací do rodného kraje. „Společně se Štěpánem jsme toho prožili mnoho. Patří mezi generaci hráčů, která Chomutovu pomohla splnit hokejové sny a za to bude mít u Pirátů vždy otevřené dveře,” uvedl výkonný ředitel Pirátů David Dinda.

„Strašně moc se těším na fanoušky. To, co se teď v Budvar aréně děje, to je opravdu velká paráda."

S Motorem už jeden postup zažil, to se psal rok 2005. Kvůli výluce v NHL tehdy v Českých Budějovicích působily hvězdy našeho hokeje Václav Prospal, Radek Dvořák, Radek Martínek nebo Roman Turek. 

Teď je situace jiná. V kádru velká jména chybí, ambice ale zůstávají stejné. Hřebejkovy zkušenosti ze tří zvládnutých baráží se proto budou hodit. 

„Strašně moc se těším na fanoušky. To, co se teď v Budvar aréně děje, to je opravdu velká paráda. Doufám, že do týmu rychle zapadnu a zažijeme tu společně podobnou radost jako v roce 2005," uvedl Hřebejk pro hcmotor.cz.

V pondělí za České Budějovice ještě nenastoupí. Chomutov požadoval, aby nehrál proti jeho farmě v Kadani. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz