Na chvíli fotbalistou. Útočník Ottawy překvapil hlavičkou! Zkusil jsem to, řekl

Foto: nhl.com

Ve velké šanci napálil břevno, puk se vznesl do vzduchu, nikdo kromě něj pořádně nevěděl, kde kotouč vězí. Puk ale nenechal spadnout, ani se jej nesnažil napálil baseballovým způsobem. Útočník Ottawy Senators Colin White usměrnil puk do branky Tampy Bay jako zkušený fotbalový zabiják. Proč to udělal a jak na to reagovali rozhodčí?

Běžela předposlední minuta třetí třetiny, Ottawa ztrácela jeden gól, hrála bez brankáře. Po Whiteově hlavě, za kterou by se nemusel stydět ani Jan Koller v dobách své největší slávy, vypukla v Canadian Tire Centre radost z vyrovnávacího gólu.

Ti z přihlížejících, kteří jsou znalí pravidel, ale okamžitě věděli, že tenhle gól platit nebude. A taky se tak stalo. Jeden z hlavních arbitrů okamžitě rozpažil, vše následně vysvětlil i do mikrofonu.

„Byl to prostě momentální nápad, zkrátka spontánní počin. Říkal jsem si, že pokud bych nechal puk spadnout, mohl by se špatně odrazit. Navíc vedle mě stál obránce,“ vysvětloval White, proč se rozhodl k naprosto netradičnímu zakončení.

Chvíli doufal, že by jeho hlavička mohla být nejen efektní, ale i efektivní. „Neznal jsem, jak je to v pravidlech, tak jsem to zkusil,“ dodal. 

Místo srovnání na 4:4 dostal tým z hlavního kanadského města sedm vteřin před koncem pátou branku a s Tampou Bay, suverénem základní části minulé sezony, prohrála 3:5.

Whiteova trefa každopádně na sociálních sítích baví. „Gól byl zcela nelegální, na dívání ale úplně fantastický,“ napsal na Twitter Dean Brown, reportér TSN.

Výstavní hlavičku ocenili i správci oficiálního twitterového účtu soupeře. „Tenhle gól platit nemohl. Byl do naší sítě, takže jsme za to rádi. Ale... bylo to 'cool!“ 

White není prvním hráčem, který něco podobného zkusil. „V minulosti jsem viděl udělat stejnou věc Andrewa Shawa z Chicaga v prodloužení druhého zápasu finále konference proti Anaheimu. Proto jsem věděl, že gól nebude platit. Musím ale říct, že byl nádherný. Něco takového se často nevidí,“ řekl útočník Tampy Tyler Johnson, jemuž nakonec v zápase patřila vítězná branka.

Unikátní gól neunikl ani pozornosti právě Shawa, který hned na Twitteru Whiteovi vzkázal. „Klobouk dolů, kámo. Grandiózní kousek,“ napsal Shaw, který se před sezonou vrátil po třech letech v Montrealu zpět mezi Blackhawks.

Dvaadvacetiletý americký útočník tak nadále zůstává jen na třech trefách (a sedmi asistencích). Má co dělat, aby dohnal svá maxima z minulého ročníku (14+27). I kvůli tomu se Ottawa krčí až na 14. místě Východní konference. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz