Motor přišel o Škodu, odchází do Žiliny. Habal pomůže Benátkám

Foto: Tomáš Miklík, hcmotor.cz a Jan Čech, hokejkv.cz

Po několika zajímavých příchodech hlásí vedení Motoru také odchod zkušeného útočníka. Jihočeši přerušili smlouvu s Vladimírem Škodou, který z vlastní iniciativy míří do nejvyšší slovenské soutěže, kde tak naváže na nedávnou spolupráci s Žilinou. A další změny se udály i v Benátkách nad Jizerou, které znovu reagují na nepříznivé výsledky. Tentokrát příchodem karlovarského gólmana Vladislava Habala.

Vladimír Škoda se do mateřského klubu vrátil před startem letošního ročníku WSM Ligy, jenže ani neustálé střídání pozic v sestavě mu nepomohlo k tomu, aby našel optimální herní pohodu a patřil ke klíčovým hráčům ambiciózního týmu. I proto je dočasný odchod pro všechny strany tím nejlepším řešením. „Trenéři ho nevyužívali tolik, jak by si samotný hráč představoval,“ přiznává generální manažer Stanislav Bednařík na klubovém webu.

„Navíc jsme přivedli několik nových útočníků, proto jsme se nakonec dohodli, že by pro klub i hráče bylo lepší, aby působil někde, kde bude více vytěžován,“ doplňuje šéf klubu. Škoda letos na jihu Čech zaznamenal v devatenácti střetnutích pouhých pět bodů. K utkání na ledě Litoměřic s mančaftem neodcestoval a pravděpodobně už v pátek se představí v barvách Žiliny. Na jaře se pak vrátí do Motoru, kde má dál platný kontrakt na další sezonu.

Krstev opouští Stadion, posílí Slavii. Punčochář se stěhuje do Havířova »

Další změnu hlásí také vedení Benátek nad Jizerou, které se poslední týdny trápí. Vždyť z posledních třinácti utkání prohrály hned dvanáct, když si pouze doma poradily s posledním Šumperkem. Na nelichotivou dvanáctou příčku tabulky WSM Ligy klub zareagoval už na startu týdne příchodem zkušeného útočníka Václava Pletky. A nyní posiluje i v brankovišti. Už při středečním domácím zápase s Kadaní oblékne benátecký dres Vladislav Habal.

„Přichází k nám na hostování z extraligových Karlových Varů se zpětným střídavým startem,“ prozrazuje sportovní manažer Jan Slivka na klubovém webu. Čtyřiadvacetiletý gólman v letošním ročníku odchytal mezi tuzemskou elitou pět utkání, další pak přidal ve druhé nejvyšší soutěži. Nejdřív vypomáhal Jihlavě a vzápětí také Ústí nad Labem. Zdá se, že až u řeky Jizery se natrvalo usadí a pokusí dostat tým na pozice zajišťující play off.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz