Motor potěšil šest tisícovek fanoušků. Nepropadli jsme nervozitě, ví Boháč

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Budějovický Motor, coby tým z druhé příčky prvoligové tabulky, narazil ve čtrtfinále play off na důrazný celek Benátek nad Jizerou, který se probil do osmičky z předkola a byl nažhavený díky hladkému postupu přes Litoměřice. K jeho sebevědomí přispěla i výhra 4:2 na budějovickém ledě v závěru základní části. Jihočeši se v úvodu play off doma rozklepali a prohráli 1:4. Odvetu zvládli o sto procent lépe a výsledkem 4:0 srovnali poměr zápasů v sérii.

V prvním duelu pod střechou Budvar arény šli domácí z přesilovky do vedení, ale ve zbytku hrací doby si nevěděli rady s agresivním soupeřem a chvílemi působili bezradně. V závěru dovolili Benátkám otočit skóre a nakonec dvakrát inkasovali při power play šest na čtyři. „Nevymlouval bych se na to, že jsme čtrnáct dní předtím pauzírovali. Prostě to byl z naší strany špatný zápas. Asi jsme čekali, že to půjde samo a přistoupili k tomu laxně. Když jsme zkoušeli zvýšit obrátky, tak už nám to nešlo,“ hodnotil veterán Daniel Boháč.

"Soupeř produkuje takticky výborný hokej a hraje hodně do těla. Počítáme s tím, že to bude řezat."

Do odvety museli Jihočeši nutně vylepšit herní projev a přidat na důrazu. „Ráno jsme si udělali výbornou a taky dost dlouhou taktickou poradu. Řekli jsme si, že musíme do toho jít úplně jinak. Pořádně jsme se nahecovali a od první minuty jsme byli připravení vrátit divákům, co jsme zkazili den předtím,“ uvedl Boháč, ale z pochopitelných důvodů nechtěl prozradit nic konkrétního ze stanovené taktiky. V play off není dobré odhalovat záměry.

Součástí budějovického plánu pro druhý zápas jistě byl hodně aktivní nástup. „Od začátku jsme chtěli a bylo vidět, že si za tím jdeme. Hodně jsme se načekali na gól, což byla škoda vzhledem k vytvořeným šancím, ale nepropadli jsme nervozitě a pořád se drželi toho, co jsme si stanovili. Nakonec nám tam i něco napadalo,“ usmíval se opavský rodák, jenž 13. února oslavil pětatřicátiny.

Nemohli jsme do nich bušit celý zápas, vždy se najde hluchá chvilka

Hokejisty Motoru trápila střelecká neplodnost až do 35. minuty, kdy měli už pátou početní výhodu. Střelou od modré čáry otevřel skóre obránce Dušan Žovinec. Ve druhém dějství Jihočeši trochu ztratili vládu nad zápasem a soupeř s nimi v některých momentech srovnal krok. „Nemohli jsme do nich bušit celých šedesát minut. V každém utkání se najde chluchá chvilka. Neměli jsme sice takový tlak, ale ani jsme Benátky nepouštěli do šancí,“ nechtěl to Boháč dramatizovat.

Středočeským hostům nahrávalo do karet, že drželi dvě třetiny nadějný stav. Ale v závěrečném dějství si domácí vynutili jasnou převahu a přidali tři přesné zásahy, které kompletně zařídil první Pajićův útok s křídly Kuchejdou a Boháčem. Třetí jmenovaný přešel do této formace na začátku prostřední dvacetiminutovky místo otřeseného Michala Švihálka a připsal si jeden gól plus dvě nahrávky. „Nahrávka na druhý gól snad ani neměla být moje,“ mávl skromně rukou.

Soupeř hraje hodně do těla a pro nás je těžké dostávat se před bránu

Potom Daniel Boháč zvyšoval na 3:0 utěšenou střelou, která změnila směr díky nedobrovolné teči jednoho z bránících hráčů. „Napřahoval jsem golfem a viděl jsem, že gólman povyjel z brankoviště a zároveň tam z boku dojížděl Rok Pajič, jemuž jsem se snažil trefit na hokejku. Ale puk se odrazil od brusle hostujícího beka,“ popsal situaci hráč, který větši část sezony prožil ve třetí pětce s úkoly psa obranáře, chodil na oslabení a ne na přesilovky, proto v sedmačtyřiceti předchozích zápasech skóroval jen šestkrát.

Budějovický Motor srovnal stav série na 1:1 a zůstává favoritem. Bitva s důrazným celkem Benátek, který je farmou Liberce, ale nebude žádnou procházkou. „Soupeř produkuje takticky výborný hokej, hraje hodně do těla a pro nás je těžké dostávat se před bránu. V každém případě počítáme s tím, že to bude řezat. Nechceme teď spekulovat, jestli nám postačí přivézt z Benátek aspoň jedno vítězství. Nejdřív se pokusíme vyhrát první zápas a potom druhý,“ vyjádřil Daniel Boháč odhodlání Jihočechů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz