Momenty 2. ligy: Souboj titánů, velkolepé obraty i dětská návštěva

Foto: Facebook HC VLCI Jablonec nad Nisou

6. prosince 2019, 11:28

Pavel Mandát

Co nejzajímavějšího se událo ve středečním programu druhé ligy? Přinášíme tradiční souhrn zajímavých momentů.

Derby rozhodl Voříšek

Utkání mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou bývají vždy považována za derby Vysočiny. A jak známo, derby nemají nikdy favorita. Tato stará hokejová pravda se potvrdila i tentokrát. Domácí Bruslaři sice byli jednoznačnými favority, jenže hostující Plameny v Kotlině po čtyřiceti minutách hry vedly. Vyrovnávací trefu zaznamenal až v 57. minutě Marcel Juráň a o výhře Rebelů posléze rozhodl Luboš Voříšek. Do konce základní hrací doby chybělo v ten moment pouhých 11 sekund.

Nejvyšší výhra Nové Paky v sezoně

Druholigový nováček z Nové Paky si zatím vede velmi dobře. Svěřenci trenéra Půlpána předvádí solidní výkony zejména na vlastním kluzišti, kde jsou schopni hrát vyrovnané partie s jakýmkoli soupeřem.  O pravdivosti tohoto faktu se naposledy přesvědčila Bílina. Severočeši prohráli na ledě Bruslařů vysoko 3:8. Pro místní klub se jednalo o nejvyšší vítězství během dosavadního druholigového ročníku. Byl to také aktuálně nejvyšší triumf v krátké druholigové historii Nové Paky.

Foto: Petr Čepek, BK Nová Paka

Gabrhelík na zkoušce v Opavě

Robustní obránce Ondřej Gabrhelík mění dres. Dvaadvacetiletý mladík, který v juniorských letech prošel mládežnickými výběry Zlína či Vítkovic, zahájil letošní sezonu v Hodoníně. Na jihu Moravy ale stihl odehrát jen pět zápasů, pak se z kabiny Drtičů poroučel. Nyní zkusí najít své hokejové štěstí v Opavě. Místní Slezan se s Gabrhelíkem prozatím dohodl na časově omezené zkoušce. Pokud uspěje, bude jeho kontrakt prodloužen.  

Kanonádu Příbrami řídil bombarďák Saňa

Příbram na ledě Písku dominovala. Doslova. Středočeši načepovali svým hostitelům pověstnou desítku a po jednoznačném triumfu 10:2 si domů odvezli všechny tři body. Lví podíl měl na této kanonádě produktivní zadák Josef Saňa. Čtyřiadvacetiletý borec dvě branky sám dal a další tři připravil svým spoluhráčům.

Foto: Radek Velebil, Facebook HC Příbram

Ve Dvoře Králové soutěží o vstupenky

Diváckou soutěž si pro své příznivce připravil RODOS Dvůr Králové nad Labem. Ta spočívá v tipování správného výsledku jednotlivých zápasů. Vítěz získá vždy dvě vstupenky na nadcházející domácí střetnutí aktuálně třetího celku skupiny Sever.

U Žihadel jako na házené

Tak na jakém sportu jsme to vlastně byli? Přesně takovou otázku si dost možná pokládali diváci, kteří navštívili utkání mezi Moravskými Budějovicemi a Hodonínem. Padlo v něm totiž hned sedmnáct branek. Hosté se rychle dostali do vedení 5:2, ale ani to jim k vítězství za tři body nestačilo. Ba co víc, družina trenéra Konečného se nakonec musela strachovat alespoň o remízu. Tu Jihomoravané zachraňovali až v samotném závěru při hře bez brankáře. Vyrovnávací trefou je spasil ostrostřelec Dominik Matula. Druhý bod přisoudil Drtičům v následném prodloužení exbudějovický Jakub Čejka. Zajímavostí je, že si v tomto utkání zachytali všichni čtyři brankáři, kteří byli připraveni naskočit do hry. 

Foto: Facebook Hockey Club Moravské Budějovice 2019

Draky poctila návštěva z radnice

Šumperští Draci vévodí skupině Východ. Ambiciózní celek předvádí sebevědomé výkony, přesné takové, jaké se od něj očekávaly. Za vzornou reprezentaci města Šumperk jim proto přišly poděkovat špičky radnice, a to přímo do kabiny.

Šlágr pro Vrchlabí

Souboj dvou nejlepších celků skupiny Sever viděli diváci v Mostě. Domácí Lvi přivítali vrchlabský Stadion, přičemž do měření sil s velkým favoritem na postup do Chance ligy vstoupili bez bázně a hany. Odměnou jim bylo vedení 2:0, které získali během úvodních dvaceti minut. Družina Václava Baďoučka dlouho nemohla najít recept na odpověď. Povedlo se to až za pět minut dvanáct. Konkrétně během posledního dějství. Nejdříve snížil Tomáš Bláha a o chvíli později vyrovnal ostřílený Jan Hlaváč. Víc už se toho během základní hrací doby nestalo. Rozhodující trefa padla totiž v prodloužení zásluhou Jaroslava Bednáře.

Foto: FB: Zajímavosti na hokejových tribunách

Famózní obrat Jablonce

Když po úvodní třetině prohrávali jablonečtí Vlci na domácím ledě s Děčínem 1:4, byla zřejmě většina jejich příznivců na pozvolném odchodu ze stadionu. Ti, kteří si to rozmysleli, však udělali dobře. Severočeši se totiž nevzdali a odměna byla vskutku sladká, neboť si za výhru 7:6 po prodloužení připsali do tabulky dva body. Řádil především pětibodový Daniel Miškovský (2+3).

Foto: hcvlci.cz

Fanklub Žihadel dělal radost

Na závěr tu máme něco pro odlehčení. Hokej je krásný sport, ale v životě jsou také mnohem důležitější věci. Své o tom vědí děti z dětských domovů. Právě těm se rozhodl udělat radost fanclub moravskobudějovických Žihadel. Ten je ve spolupráci se špičkami místní hokejové organizace pozval na zápas s Hodonínem. Děti tak mohly vidět na vlastní oči hokejové utkání, ale to nebylo všechno. Následně si prohlédly kabiny a potkaly se s hráči domácího souboru. Pro mnohé z nich to byl opravdu výjimečný zážitek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz