Mělo to parametry play off, chválí kat Třince Mueller. Co řekl o Wolském?

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

29. ledna 2020, 15:35

Daniel Kinc

Vždy, když se potkají Kometa a Třinec, je jasné, že půjde o parádní zápas. A třeba v něm padne jen jedna branka. Úterní bitva dvou posledních šampionů opět nezklamala, tříbodovou výhru Brna trefil v přesilovce kanonýr Peter Mueller. „Ukázalo se, že zvládáme i náročné zápasy proti silným protivníkům,“ pochvaloval si. Na ledě se navíc potkal i s Wojtkem Wolským, jejichž osudy se protnuly už před lety v NHL.

Zápasy s Třincem mají vždy parametry play off, i tentokrát to tak vypadalo, souhlasíte?
Opravdu to tak vypadalo. Byl to pro nás velmi dobrý test. Poslední zápasy nedopadly úplně podle našich představ. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Dokázali jsme si, že dokážeme vyhrávat i takto těžké zápasy. Je to pro nás důležité.

Třinec dvakrát trefil tyč, brankář Karel Vejmelka pochytal několik tutovek.
Prvních čtyřicet, možná padesát minut to bylo velmi vyrovnané utkání. Vypadalo to, že se ani jeden z týmů moc nedostává do šancí. Když se nějaké naskytly, tak se zase předvedli gólmani. Ukázalo se, že zvládáme i náročné zápasy proti silným protivníkům.

Jediná gólová akce nakonec přišla opět po vaší spolupráci s Martinem Zaťovičem, který vám puk poslal před prázdnou branku.
On je s pukem u brány velmi šikovný. Snažím se hledat místa, aby mě kdokoliv ze spoluhráčů mohl najít. Obvykle se jim to daří velmi dobře. Martin tu mezeru našel a díky tomu jsme vstřelili klíčový gól. V takových zápasech vám i jedna trefa může stačit, musíte důkladně dodržovat systém a snažit se využívat své šance.

Šlo o nacvičenou situaci?
Nějaké věci máme domluvené a snažíme se je vyhledávat. Nemůžu vám však říct, co přesně to je. (usmívá se) V zápase se však musíte řídit také podle toho, co dělá bránící čtveřice.

Při absencích Petra Holíka a Tomáše Vincoura jste museli souhru i rozestavení v přesilovkách lehce pozměnit, že?
Čím více spolu přesilovková pětice trénuje, tím se souhra i chemie mezi hráči zlepšuje. Teď už všichni víme, co od sebe očekávat. Všechno to přichází s časem. Doufám, že v tom budeme pokračovat.

Na ledě jste se potkal s třineckým Wojtkem Wolským, za kterého jste byl před lety v NHL vytrejdován…
Je poměrně úsměvné, že tu hraje taky. Je to samozřejmě skvělý hokejista. Všichni vidíme, co dokáže s pukem. Myslím, že je pro českou ligu dobře, že tu nastupují takoví hráči. Osobně ho neznám, ale naše cesty se kříží celkem často. Hokejový svět je malý, takže se vždy pozdravíme. Víme o sobě.

V domácích zápasech bodujete pravidelně, venku nikoliv. Čím to?
Určitě je dobré, že se nám doma daří a dokážeme tu uhrát i složité zápasy. Musíme to přenést i do venkovních zápasů, které nám v poslední době úplně nejdou. Kdybych věděl, čím to je, tak bych vám to rád řekl. Letos je to pro nás venku složitější. Někdy to tak prostě je. Čeká nás však posledních jedenáct zápasů, snad to změníme.

Sestřih zápasu

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz