Megasmlouva pro Skinnera. Za osm let v Buffalu vydělá balík

Foto: nhl.cz

8. června 2019, 9:07

Jiří Sameš

Buffalo Sabres oznámili, že se jim podařilo prodloužit smlouvu s útočníkem Jeffem Skinnerem. Domluvili se s ním na osmiletém kontraktu na celkem 72 milionů dolarů.

Před třemi týdny generální manažer Sabres Jason Botterill najal na pozici hlavního trenéra Ralpha Kruegera, v pátek pro své mužstvo zařídil nesmírně důležitý podpis.

Šavle totiž podepsaly dlouhodobou smlouvu s Jeffem Skinnerem, jenž se tak následně stal (po kapitánovi, útočníkovi Jacku Eichelovi) jejich druhým nejlépe placeným hokejistou. 1. července přitom klidně mohl hledat nové angažmá jako neomezeně volný hráč.

Pokud by se mimochodem sedmadvacetiletý Kanaďan rozhodl hrát jinde, mohl by s případným klubem podepsat maximálně na sedm let.

Setrvání u Sabres bylo pro Skinnera hlavní prioritou. Své rozhodnutí však nechtěl nikterak uspěchat.

„Podepsat novou smlouvu určitě nějakou chvíli potrvá. Nestane se to jen tak, během několika dní," řekl Skinner krátce po skončení sezony.

„Abych byl ale upřímný, v Buffalu se mi moc líbí. Kluci jsou skvělí, město je úžasné. Užíval jsem si to tady," doplnil ještě tehdy.

Určitou roli při rozhodování mohl hrát i fakt, že se Buffalo nachází pouze necelé dvě hodiny jízdy autem od Toronta, Skinnerova rodiště.

Skinner zažil velmi povedenou premiérovou sezonu v barvách Sabres. V 82 zápasech vstřelil 40 gólů (kariérní maximum) a zapsal celkem 63 kanadských bodů (vyrovnané kariérní maximum). 

Buffalo hokejistu získalo začátkem srpna 2018, díky výměně s Carolinou Hurricanes. Právě ti si jej vybrali na vstupním draftu NHL 2010, jako celkově sedmého v pořadí.

Skinner v nejlepší hokejové lize světa za devět sezon odehrál 661 zápasů, přičemž v nich vstřelil 224 gólů a zaznamenal celkem 442 kanadských bodů.

Sabres v sezoně 2018/2019 skončili v tabulce Východní konference na třináctém místě se ziskem 76 bodů. Na postup do play off čekají už osm let, což je nejdelší aktivní série v NHL.

Na vylepšení soupisky by tým měl mít k dispozici ještě 22 milionů dolarů. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz