Lenc přispěl k demolici své Boleslavi a objednal grilovačku: Chci vyhrávat s Libercem

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

V Mladé Boleslavi se narodil, vyrostl a připsal si tam i své první hokejové krůčky. V sedmadvaceti letech se ale Radan Lenc posunul o dům dál do Liberce a hned v úvodním vzájemném soutěžním zápase svého bývalého zaměstnavatele rozhodně nešetřil.

Jeho Bílí Tygři totiž v utkání jasně dominovali. Sám Radan Lenc se na vítězství 8:3 výrazně podílel. Za vyrovnaného stavu našel skórujícího fantoma posledních zápasů Michala Bulíře a mohl se jít radovat. „Trošku jsem využil zaváhání dvou beků a Bulda se tam objevil sám, tak jsem mu bez zaváhání přihrál,“ hlásí.

„Jsem rád, že to tam Buldovi spadlo. Má aktuálně velkou střeleckou,“ kvituje Lenc formu libereckého kanonýra. Největší moment exboleslavského hráče přišel ve třetí části při gólu na 7:1. „Měl jsem štěstí, že jsem trefil jednoho z blokujících hráčů a potom to dorazil. Byl to takový šťastný gól, ale počítá se!“

Došlo na emoce? „Samozřejmě jsem byl moc rád, že jsem dal gól, ale zároveň jsem tam nechtěl dělat nějaká ohromná oslavná gesta. Myslím si, že by se to moc neslušelo,“ popisuje oslavu trefy do sítě bývalých spoluhráčů.

Bulíř: Osm gólů v šesti zápasech? Snad to bude padat dál

Při podávání rukou Lenc ukázal, že na staré kamarády rozhodně nezanevřel. Nejdéle si při závěrečném podávání rukou povídal s Pavlem Musilem, nejlepším hráčem Bruslařů v zápase. „Hráli jsme spolu dost dlouhou dobu. Na konci jsme si akorát řekli, že si musíme zavolat a sejít se na nějakou tu grilovačku. A protože bude u Pavla, asi ji bude muset zaplatit,“ vtipkuje liberecká pětadvacítka.

„Tento zápas byl pro mě samozřejmě specifický, ale od začátku jsem ho chtěl vyhrát. V Boleslavi jsem vyrostl, ale teď jsem hráčem Liberce a chci s ním sbírat vítězství,“ přiznává jedna z ofenzivních hvězd Bílých Tygrů Radan Lenc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz