<

Je radost tady hrát, září Michálek po debutu v Brně. Velká očekávání neměl

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

28. ledna 2019, 13:35

Daniel Kinc

V Brně se opět potvrdilo, jak velký vliv v týmu má Martin Erat. I díky němu se podařilo zlákat do kádru Komety obránce Zbyňka Michálka, který je Eratovým velkým kamarádem a někdejším parťákem z Arizony Coyotes. Reprezentací ostřílený bek se vrátil do hokejového života po necelém roce, poslední start měl do té doby na svém kontě za Spartu. Svůj debut za modrobílé ozdobil výhrou v moravském derby a na ledě se nakonec cítil lépe, než čekal. „Pomohlo mi už první střídání, chtěl jsem hrát hlavně jednoduše, abych někde nepropadal. Nechtěl jsem se pouštět do žádných větších akcí,“ popisoval po triumfu 4:2 nad Zlínem.

Jak se vám hrálo v premiéře za Kometu? Moravské derby proti Zlínu jste zvládli vítězně.
Zápas to byl hodně těžký. Zlín má hodně šikovné útočníky, mají dobré protiútoky a přesilovky, takže pro nás to nebylo nic jednoduchého. Získali jsme určitě důležité domácí vítězství, navíc tabulka je hodně vyrovnaná. Jsem rád, že to mám za sebou a že jsme vyhráli.

Cítil jste sám na sobě před zápasem zdravou nervozitu?
Trochu jsem nervózní byl, ale popravdě jsem to čekal horší. Zápasy běžně hodně prožívám, bývám někdy hodně nervózní, obzvlášť když mám nastoupit po dlouhé době. Nastoupil jsem za nový tým, byla na mě kladena velká očekávání. Musím říct, i když nevím proč, že tentokrát jsem byl trochu překvapivě na své poměry v klidu. Celý den jsem prožíval v klidu, až jsem se sám sobě divil.

Kde jste se v zápase naplno chytil?
Pomohlo mi už první střídání, chtěl jsem hrát hlavně jednoduše, abych někde nepropadal. Nechtěl jsem se pouštět do žádných větších akcí. Na začátku jsem cítil, že jsem dal pár dobrých nahrávek a to mi pomohlo se do toho dostat, navíc tam bylo i pár soubojů. Když hrajete první zápas po dlouhé době, tak chcete hrát hlavně na jistotu.

Co vám na hokeji nejvíce chybělo?
To, že se připravujete na zápas, máte srandu v kabině a hrajete v parádní atmosféře, nic nenahradí. Pocit vítězství na konci to jen umocňuje. Určitě mi to chybělo a jsem rád, že jsem v tom zpátky. Doufám, že vítězné pocity budeme s Kometou zažívat častokrát.

Nakonec jste se mohl dočkat i asistence, Plekanec s Eratem však váš lob za obranu v přečíslení v gól neproměnili.
Jel jsem s pukem a chtěl jsem rozehrát nakrátko, jenže nebyl prostor. Zlín napadal ve třech, navíc jejich obránce se snažil zavřít modrou čáru. Viděl jsem, že je za nimi plno místo, čipnul jsem to před obranu a je škoda, že to neskončilo gólem.

Je tedy premiéra za Kometu o to sladší, že se vám před vyprodaným hledištěm podařilo zvítězit? A jak jste si užil děkovačku?
Musím se ještě naučit pár nových pokřiků a nových písniček, ale atmosféra byla parádní. To člověka vždycky nabudí. Je jasné, že mám ještě na čem pracovat, protože moje fyzička není tam, kde by měla být. Mám před sebou hodně práce a je dobré i to, že máme do pauzy ještě dva zápasy a pak je přestávka, během níž to mohu nabrat. Hlavní je, abychom já i celý tým byli připraveni na konec sezony.

Köhler sestřelil Berany: Už to chtělo domácí branku

Komunikoval jste hodně se svými spoluhráči v obraně?
Je to jedna z věcí, na kterých ještě musím zapracovat. V Brně je hodně odlišné prostředí, na ledě se tolik neslyšíte. Už před zápasem jsem říkal klukům, aby na mě mluvili a aby na mě dobře načasovali přihrávky a vše kolem, protože věděli stejně jako já, že první zápasy pro mě budou těžké. Hodně jsme na sebe mluvili a kluci mi moc pomohli, za což děkuji. Je radost tady hrát, tým maká a snad to tak půjde dál.

A fyzicky jste se cítil dobře až do samotného závěru utkání?
Měl jsem krátké střídání, snažil jsem se hrát rychle a nechtěl jsem se dostat do zámku v obranném pásmu. Nakonec to bylo celkově lepší, než jsem čekal, a to jsem si navíc moc velká očekávání sám sobě nedával.

Vyhovuje vám, že v úterý hrajete znovu?
To záleží na tom, jak se budu cítit a jestli se budu vůbec moci hýbat (směje se). Po zápase byly vítězné pocity, ale vždy je klíčové, co řekne tělo o den později.

Máte v plánu, že budete v reprezentační pauze trénovat navíc individuálně?
O tom jsme se ještě nebavili. Uvidíme, jak proběhne následující týden a jak se po něm budu cítit. Když budu cítit, že to budu potřebovat, tak si určitě sám přidám.

Zaznamenal jste, že tři ze čtyř branek Komety proti Zlínu vstřelili jeho bývalí hokejisté?
Popravdě jsem to nezaznamenal. Jak jsem zmínil, soustředil jsem se hlavně na sebe a na svůj výkon. Měl jsem co dělat, ale kdo dával góly z bývalých hráčů Zlína, to jsem nevnímal.

Vybavil se vám loňský debut v extralize za Spartu, který byl zrovna na ledě Brna?
Vzpomněl jsem si na to. Proběhlo mi to hlavou hned na rozbruslení, že jsem v loňské sezoně začínal za Spartu právě na Kometě.

Byl debut v extralize v něčem odlišný oproti nedělní premiéře za Kometu?
První zápas v extralize byl pro mě asi trochu těžší, protože jsem nevěděl, do čeho jdu, navíc jsem v ní nikdy předtím nehrál. Bylo to něco úplně jiného.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz