<

Hrál s MacKinnonem či Domim, teď míří do EBEL. Kujawinski posílil Znojmo

V létě 2012 si na Memoriálu Ivana Hlinky zahrál s Nathanem MacKinnonem, Maxem Domim a dalšími současnými hvězdami NHL. Ryan Kujawinski měl před sebou také slibnou kariéru, ovšem někdejší naděje New Jersey se do slavné ligy neprosadila. Třiadvacetiletý útočník nyní míří do EBEL, dohodl se na spolupráci se Znojmem.

Představitelé Orlů se netajili snahou ulovit perspektivního a kvalitního útočníka, který by pomohl ofenzivě a produktivitě. Ryan Kujawinski je příslibem. Za sebou má výborné roky v zámořské juniorce a také tři sezony ve farmářské AHL, kterou hrál především za Albany, ale i v Binghamtonu, Tucsonu nebo Clevelandu.

"Měli jsme ho v hledáčku. Chtěli jsme rozeného centra, nikoliv nějakého univerzála. Ryan je vyšší a silnější postavy, je dobrý bruslař a nebojí se soubojů. Měli jsme na něj dobré reference, proto jsme se pro něj rozhodli. Navíc má zkušenosti z AHL," vysvětlil na klubovém webu hlavní trenér Miroslav Fryčer.

Kádr Orlů v nedávné minulosti opustili jiní dva zámořští hokejisté: obránce Patrick McEachen se vrátil do Francie a bude hrát za Grenoble, nové angažmá si hledá útočník Cam Braes. Do prvoligové Poruby byl uvolněn bývalý českobudějovický útočník Tomáš Guman, volné místo v ofenzivě nyní zaplní Ryan Kujawinski.

Rodák z městečka Kirkland Lake v kanadské provincii Ontario se vydal na první působení do Evropy. Česko poznal před šesti lety na zmíněném Memoriálu Ivana Hlinky, který tehdy kanadská osmnáctka vyhrála. V sestavě javorových listů byli mj. MacKinnon, Domi, Morrissey, Lazar, S. Reinhart, Drouin, Horvat, Duclair, S. Theodore nebo Nurse.

Někdejší útočník juniorských klubů ze Sarnie, Kingstonu a North Bay přiletěl do Česka v pátek. „V sobotu se zúčastnil prvního tréninku, dnes s hráči absolvuje rozbruslení a večer se zapojí do zápasu proti Linci," doplnil Miroslav Fryčer. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz