Honzík vyhodil branku. Igor Murín v nejlepších letech, má jasno Bartošák

Foto: hcocelari.cz

3. listopadu 2019, 9:09

Daniel Ježek

Oceláři zakončili úvodní část extraligy před první reprezentační přestávkou vítězně. Hráči s drakem na prsou ve své WERK ARENĚ porazili Litvínov a prodloužili vítěznou sérii proti tomuto soupeři na dvanáct zápasů v řadě. Druhou nulu v třineckém dresu zapsal Patrik Bartošák.

V zápase mnoho branek nepadlo. Dvakrát se prosadili Oceláři, což jim v souhře s neprůstřelností Patrika Bartošáka stačilo ke třem bodům. Hráči s drakem na prsou přitom hostujícího brankáře Davida Honzíka překonali třikrát, ale sudí trefu Jiřího Polanského pro posunutou branku neuznal. Opakované záběry odhalily, že litvínovský brankář posunul svou klec chvíli před přesnou střelou třineckého matadora.

Jaké bylo utkání s Litvínovem?
Mně se to z jejich strany moc nelíbilo. Z naší strany super, celý zápas jsme kontrolovali, od první do poslední minuty jsme byli lepší. Bohužel Igor Murín na jejich straně jim pomohl, na výhru jim to nestačilo.

Narážíte na posunutí branky Davidem Honzíkem. Máte jasno, že v tom byl úmysl?
Naprosto jasno, tohle bylo úplně bez debaty. Mně se ve třetí třetině taky párkrát stalo, že mi vypadla branka. Na té straně jsou ty špunty hodně malé, já ho nechci nijak pomlouvat nebo ztrapňovat, ale tohle byl Igor Murín v nejlepších letech.

Co to udělá s týmem? Nabudí ho taková situace, nebo naštve?
Existuje slovo karma, a to se ukázalo.

Jak se chytá vám osobně? Máte nové betony.
Poslední dobou se mi chytá hodně dobře, tedy až na ten jeden zápas z posledních pěti. V Plzni se to vůbec nepovedlo, v ostatních se mi chytalo suprově. S Kvakym (Petr Kváča, pozn. red.) jsme se bavili, protože mám jedny červené a jedny bílé betony, tak že ty červené budou s bílým dresem ve větším kontrastu a bude to hezčí. Plzeň tomu asi taky pomohla, doma budu nosit červené a venku bílé.

Po střele Jakuba Petružálka jste požadoval přerušení, co se stalo?
Těsně před zápasem jsme se bavili, že ať si dávám na Petružálka pozor, protože má bombu jako kráva. On to přímo z mezikruží poslal na mou lícní kost. Já jsem mával na pana rozhodčího, on to asi přehlédl a pak se mi omlouval. V zápase má plno práce s dalšími hráči, to se stává. Chvilku to bolelo, asi budu mít nějakou malou modřinku. Je to jedno, vyhráli jsme, a to je důležité.

V závěru zápasu ale nebyl daleko od snížení, kotouč poskakoval po brankové čáře.
Já si právě myslel, že to je za bránou. První dorážka mě trefila do betonu a u druhé jsem si myslel, že to je za brankou, že už je klid. Najednou jsem slyšel hučet fanoušky a říkal si, co se stalo. Pak jsem to viděl na opakovaném záběru, bylo to o dost vážnější, než jsem si myslel. Štěstí přeje připraveným a my připravení byli.

Litvínov dlouho hrál bez brankáře. Vy jste jednou měl dost času s kotoučem, nepřemýšlel jste o střele přes celé kluziště?
Byla tam ta myšlenka. Kdyby se mi to povedlo z břicha vyklepat dřív, tak bych to asi hodil Milanovi, který ke mně přijížděl. Střela od hráče v poli je přesnější, tvrdší a vyšší než ta moje.

Teď vás čeká reprezentační přestávka, nemrzí vás to s ohledem na rostoucí formu?
Myslím, že to bude pro všechny dobré. Kluci, kteří jedou na reprezentaci, si asi moc neodpočinou, nám to ale přijde vhod a nabereme síly. S Ligou mistrů a se vším všudy toho je dost, potřebujeme opět nabrat síly.

Druhá nula, bude třeba něco platit?
Buď svačinka, nebo pokutka. Nebo spíš příspěvek, pokuta se tomu moc nedá říkat. Uvidíme, jak se k tomu vyjádří pokladník.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz