Hokej v číslech: TOP 5 hráčů, kteří zažívají bounce-back sezonu

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Minulý ročník je nezastihl v ideální formě. Ve formě, na jakou jsme od nich byli zvyklí... Teď jsou ale zpátky a opět patří k oporám svých týmů.

Pavel Jekel (G, SK Horácká Slavia Třebíč)

Poté, co mu nevyšlo angažmá na Vsetíně, šlo jeho sebevědomí dost dolů. V minulém ročníku odchytal za Třebíč jen čtrnáct zápasů, víc toho odehrál v Moravských Budějovicích. Letos je Jekel opět třebíčskou jedničkou a vede si slušně. Úspěšnost zákroků drží na 91,30 % a průměr inkasovaných gólů na zápas má 2,67. 

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Jiří Krisl (O, HC ZUBR Přerov)

Angažmá ve Frýdku-Místku mu nevyšlo. Jeho ice time tam klesl na sedmnáct minut a ve 39 zápasech získal osm bodů. Zato letos jich má už devět (3+6), a to je za námi teprve osmnáct kol. Ve statistice +/- se drží na +5 a za zápas odehraje přes dvacet minut. A i když Krisla trenéři často nasazují do defenzivního pásma, má velmi slušné Corsi (56,16 %). Zblokoval navíc už 28 střel, nejvíc ze všech hráčů v Chance lize. 

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Robin Staněk (O, HC Dukla Jihlava)

Loni v Havířově získal ve 24 zápasech jen dva body, ve statistice +/- spadl do záporných čísel a byl až pátým nejvytíženějším obráncem mužstva. V Jihlavě je Staňkův přínos pro mužstvo daleko znatelnější: je třetím nejnasazovanějším hráčem (ice time 19:22), má už pět bodů a hlavně se chlubí úžasnou hodnotou +/- (+14), která je v Dukle suverénně nejvyšší. V rovnovážném stavu byl u osmnácti vstřelených a jen u čtyř inkasovaných branek, a to přitom Jihlava zažívá hodně slabý start sezony.

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

Roman Přikryl (Ú, ČEZ Motor České Budějovice)

Přikrylovy loňské statistiky ze základní části? 47 utkání, 4+11 a nula v kolonce +/-. Letos? 17 zápasů, 3+15, +13. Jeho průměrný ice time se přitom moc nezměnil. Přikryl je platný i při vhazování, kde má 54% úspěšnost. Navíc nedělá zbytečné fauly. Vydatně tak přispívá k dominanci Motoru, který vede tabulku s náskokem devíti bodů.

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Marek Sikora (Ú, HC RT TORAX Poruba)

Jeho poslední dvě sezony byly rozpačité, po příchodu do Poruby je ale znovu hodně vidět. Na začátku nastupoval v první lajně s Vladimírem Svačinou, i po jeho odchodu ale zůstává produktivní: v osmnácti zápasech získal sedmnáct bodů (5+12). Sikora je nebezpečný hlavně v přesilovkách, kde dal tři góly a k tomu získal sedm asistencí. Jen litoměřický Daniel Voženílek nasbíral v početní výhodě víc bodů než Sikora.

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz